Sushi taartjes met avocado en mango

Terug naar categorie Ga naar recept

Ben jij ook zo dol op sushi? Dan moet je deze sushi taartjes zeker eens proberen! Het is een leuke manier om je gasten te verrassen tijdens een feestje of om zelf van te genieten als lunch of snack. In dit artikel leg ik je uit hoe je deze sushi taartjes makkelijk zelf kunt maken.

Om te beginnen heb je sushi rijst nodig. Sushi rijst heeft een ronde korrel en is plakkerig. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat het afkoelen. Vervolgens kun je zelf je toppings kiezen. Ik ging voor avocado, komkommer, mango, zeewier en garnalen. Maar je kun ook zalm kiezen in plaats van garnalen. Snijd dan de zalm in dunne plakjes en leg deze apart.

Als saus ging ik voor sriracha mayonaise, maar je kunt ook kiezen voor wasabi mayonaise. Het is net wat je zelf lekker vindt!

2 verschillende methodes

Nu is het tijd om de sushi taartjes te maken. Hier zijn twee methodes voor: met een bakring of in een cupcakevorm. Als je een cupcakevorm gebruikt bekleed je deze met plasticfolie en stapel je de ingrediënten op.

Druk goed aan en vouw dan het plasticfolie er overheen. Als je klaar bent om de sushitaartjes te serveren, haal je het taartje uit de vorm. Leg het ondersteboven op een bord en trekt dan het plasticfolie er vanaf.

Sushi taartjes maken met een bakring

Gebruik je een een bakring? Dan neem je een 12 cm diameter bakring en leg deze op een stukje bakpapier. Leg een laagje sushi rijst op de bodem van de bakring en druk deze goed aan. Leg vervolgens een laagje zalm of garnalen op de rijst en daarbovenop een laagje avocado, dan een laagje mango en zeewier.

Herhaal deze stappen tot de bakring vol is. Druk goed aan zodat de ingrediënten goed op elkaar blijven zitten.

Haal voorzichtig de bakring van de sushi taart af en maak eventueel de randen glad met een mes. Herhaal deze stappen tot je het gewenste aantal sushi taartjes hebt gemaakt.

Afmaken met zeewier

Serveer de sushi taartjes op een mooi bord, maak af met extra zeewier en geniet van dit heerlijke gerecht! Het is een leuke en creatieve manier om van sushi te genieten en het ziet er ook nog eens prachtig uit op tafel.

Dus waar wacht je nog op? Maak snel deze heerlijke sushi taartjes met dit makkelijke recept en verras je gasten met een uniek en smaakvol gerecht. Eet smakelijk!

Sushi taartjes met avocado en mango

Sushi taartjes met avocado en mango

Aanpassen porties:

voor personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram sushi rijst
  • 1 tl azijn
  • 1 tl suiker
  • 1 el sojasaus
  • 1 el pokekruiden (optioneel)
  • 1/2 komkommer
  • 1 rijpe avocado
  • 1 mango
  • 6 el zeewier sprinkles (of gebruik norivellen in kleine stukjes)
  • 6 reuzegarnalen
  • 1 el srirachamayonaise

Benodigdheden

  • bakring 12 centimeter diameter of cupcake/muffin tray

Instructies

  1. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat de rijst afkoelen en breng op smaak met azijn, sojasaus, suiker en optioneel poke kruiden.
  2. Bak de garnalen in de pan. Pel ze en snijd in kleine stukjes. Meng met sriracha mayonaise.
  3. Snijd de mango in kleine blokjes, net als de komkommer.
  4. Verwijder de pit van de avocado en snijd de avocado in kleine stukjes. Prak met en vork of gebruik met een blender tot een gladde puree. Meng de komkommerblokjes met de avocado en citroensap of limoensap.
  5. Gebruik nu een bakring of cupcakevorm om de taartjes in te maken. In de introductietekst lees je hoe je dit doet met een bakring.
  6. Bekleed de cupcakevormpjes met plasticfolie. Zorg dat het genoeg is dat het overhangt.
  7. Begin met een laagje garnalen, dan mango, vervolgens zeezier en dan komkommer. Maak af met sushi rijst. Vouw de taartjes dicht en druk goed aan.
  8. Haal met plasticfolie en al uit de vorm en leg ondersteboven op een bord (zodat de garnalen boven zitten). Haal het folie er vanaf en strooi nog wat zeewiervlokken er overheen.

2 reacties op “Sushi taartjes met avocado en mango

  • pauline croese

    Hoi judith, ik zou graag de sushi taartjes willen maken maar ik kan er niet achterkomen voor hoeveel personen dit recept is gemaakt…….Ik heb een aantal van ongeveer 10 nodig maar dan als hapje in de vorm van een cupcake.

    vriendelijke groet Pauline

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *