Kimchi tosti met zuurdesembrood (uit de pan of tosti-ijzer)

  • voor 1 persoon
  • Voorbereidingstijd1 minuut
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd5 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ben je op zoek naar een heerlijk recept voor een kimchi tosti? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze tosti is een van mijn favoriete lunchgerechten op het moment. De combinatie van de romige kaas en friszure kimchi is perfect!

Wat is kimchi?

Heb je al weleens van kimchi gehoord? Het is een Koreaans bijgerecht van ingelegde groenten. Het is een van de meest populaire gerechten in Korea en wordt gemaakt door kool of andere groenten te fermenteren met kruiden en specerijen.

Het resultaat is een pittige en zure smaak die perfect is voor het op smaak brengen van allerlei gerechten. Je kunt zelf kimchi maken, maar ook kant-en-klaar in de winkel kopen. Ik ging voor het laatste. Op internet kun je veel recepten vinden om zelf kimchi te maken als je dat leuk vindt

De kimchi tosti is een variant op de klassieke tosti met kaas (en ham). Het idee om kimchi in een tosti te gebruiken zag ik bij een aantal lunchtentjes. Het klonk lekker, dus wilde ik dit ook eens proberen. Door de kimchi toe te voegen, krijgt de tosti een unieke smaak die je nergens anders zult vinden.

Romige kaas, frisse kimchi. Het is een 'match made in heaven'. Geloof me, dit wil je ook proberen! En het geode nieuws is, je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Goed brood, de basis voor de kimchi tosti

Je hebt natuurlijk brood, kaas en kimchi nodig. Gebruik bij voorkeur goed zuurdesembrood. Ik gebruikte glutenvrij zuurdesembrood. Qua kaas kun je het beste gaan voor geraspte cheddar kaas, maar kies vooral wat jij lekker vindt!

Maar je kunt ook experimenteren met verschillende soorten kaas. En eventueel ham of ander vlees toevoegen. Probeer bijvoorbeeld eens een pittige kaas of pulled chicken! Het is jouw tosti, dus maak hem zoals jij hem het lekkerst vindt.

Om de tosti te maken, gebruik je een tosti-ijzer of je bakt hem in de pan. Ondanks dat ik een tosti-ijzer heb, vind ik een pangebakken tosti toch het allerlekkerste! Beleg het brood met een lekkere kimchi en kaas. Bak in de pan of in het tosti ijzer.

Laat het even bakken tot de kaas gesmolten is en het brood lekker knapperig.

Favoriete tosti

Deze kimchi tosti is een perfecte snack voor tussendoor of als lunch. Het is ook een geweldige manier om te genieten van gefermenteerde kool op een andere manier dan in traditionele Koreaanse gerechten. Ik hoop dat je deze tosti net zo lekker vindt als ik en dat het een nieuwe favoriet wordt onder jouw tosti's!

Dus waar wacht je nog op? Haal of maak een lekkere kimchi en maak deze heerlijke kimchi tosti. En als je het recept lekker vindt, vergeet dan niet om het te delen met je vrienden en familie. Eet smakelijk!

Kimchi tosti met zuurdesembrood (uit de pan of tosti-ijzer)

Kimchi tosti met zuurdesembrood (uit de pan of tosti-ijzer)

  • Voorbereidingstijd1 minuut
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd5 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 50 gram geraspte cheddar kaas
  • 2 el kimchi
  • 2 zuurdesemboterhammen of ander brood naar keuze
  • olie of boter als je een pantosti maakt

Benodigdheden

  • koekenpan met deksel of tosti-ijzer

Instructies

  1. Verwarm het tosti-ijzer of de pan voor
  2. Leg een boterham op een bord en strooi hier 2/3 van de kaas op.
  3. Verdeel dan de kimchi hier overheen en maak af met het restje kaas.
  4. Bak de tosti in het tosti-ijzer of doe boter of olie in de pan en bak aan beide kanten goudbruin en knapperig.
  5. Snijd in tweeën en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *