Vegetarische Aziatische gehaktballen

  • voor 16 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Aziatische gehaktballen maak je heel makkelijk zelf. Je kunt ze gebruiken in een maaltijd. Wat dacht je van met rijst en paksoi of in een noodle stir fry. Maar je kunt ze ook heel goed als borrelhapje of zelfs als amuse gebruiken! Een beetje sriracha mayonaise eroverheen en wat groen van de bosui en het ziet er superfeestelijk en aantrekkelijk uit.

Vegetarisch gehakt of rundergehakt

Eet je niet vegetarisch? Dan kun je ook prima rundergehakt of kipgehakt gebruiken voor de gehaktballetjes. Serveer ze meteen, bewaar ze 1 dag in de koelkast of tot enkele maanden in de vriezer. Als je ze als amuse serveert, kun je ze heel goed de dag van tevoren maken en vlak voor serveren garneren met de saus en de bosui.

Om de vorm optimaal te behouden en ze lekker sappig te krijgen, bakte ik de balletjes gaar in de oven. Wil je dit niet of heb je geen oven? Dan kun je ze ook prima in een koekenpan bakken. Giet als de pan heet is wat olie in de pan en bak de balletjes gaar.

Vegetarische Aziatische gehaktballen

Vegetarische Aziatische gehaktballen

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 16 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram vegetarisch gehakt (ik gebruikte beyond meat)
  • 2 bosuien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gemberpuree
  • 1 el srirachasaus
  • 1 tl sesamolie
  • garnering: sriracha mayo (kant-en-klaar of meng 1 deel sriracha met 2 delen mayonaise)

Benodigdheden

  • bakplaat

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Snijd het onderkantje van de bosui weg. Verdeel nu de bosui in het witte gedeelte en het groene gedeelte. Snijd het witte gedeelte fijn en het groene gedeelte in ringetjes. Hou de groene ringetjes even apart.
  3. Hak de knoflook fijn of pers deze uit. Meng in een kom de knoflook, fijngesneden bosui, gember, sesamolie, srirachasaus en het gehakt en kneed goed door. Vorm er circa 16 balletjes van.
  4. Leg ze op een bakplaat en bak in circa 15 minuten gaar. Gebruik je vleesgehakt? Dan moet je de balletjes wellicht enkele minuten langer bakken.
  5. Garneer voor serveren met sriracha mayonaise en de bosuiringetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *