Lekkere borrelplank voor Oud en Nieuw

  • voor 6 personen
Ga naar recept

Bij veel mensen is het vaste prik op Oudejaarsavond: oud en nieuw hapjes. Super gezellig en feestelijk en je kunt lekker de hele avond snacken ervan. Ook perfect voor als je met wat grotere gezelschappen bent! Ik heb voor jullie een superfeestelijke tafel vol hapjes voor oud en nieuw gemaakt.

Ik ging voor 'wereldse hapjes' oftewel lekkere borrelhapjes uit allerlei landen en continenten. Bij Xenos vond ik daar heel veel inspiratie voor. Van churrosmix tot pesto en van Koreaanse BBQ-saus tot aan Indiase naan.

pannetone, bittergarnituur borrelplank

Tafelaankleding Oud en Nieuw

Ook de aankleding voor de tafel vond ik bij Xenos. Ik ging voor een combinatie van goud en zwart. Een prachtige zwarte serveerplank, zwarte lepels en vorkjes en een zwarte cocktailshaker bijvoorbeeld. Samen met goudkleurige servetringen, gouden kralen placemats, slingers en ballonnen met goud.

Bij een borrelplank maken wil het oog ook wat, toch?! Hieronder vind je alle borrelhapjes voor oud en nieuw. Maar eerst nog wat algemene tips voor het samenstellen van je borrelplank/borreltafel.

Tips voor het presenteren van je borrelplank voor oud en nieuw:

  • Let it shine! Ga voor glitter, goud, zilver, nu is het moment om 'over the top' te gaan.
  • Less is more geldt hier niet. Maar, heb je wat hapjes over? Vries ze dan vooral tijdig in zodat je niks verspilt en er op een later moment van kunt genieten!
  • Een combinatie van zoet en hartig is ideaal, vooral voor zo'n lange avond.
  • Vier je met meer mensen oud en nieuw? Maak vooral de hapjes samen of vraag anderen om hapjes mee te nemen.
  • Vergeet ook de drankjes niet. Champagneglazen, cocktailglazen en cocktailshakers zien er feestelijk uit en tillen je avond naar een volgend niveau. Drink je geen alcohol? Dan zijn er tegenwoordig ook genoeg heerlijke mocktails te bedenken.
  • Ga voor grote serveerplanken die geschikt zijn voor eten. Neem ze voor en na gebruik af met een vochtig microvezeldoekje met een heel klein beetje afwasmiddel.

churros en popcorn

Lekkere borrelplank voor Oud en Nieuw

Lekkere borrelplank voor Oud en Nieuw

Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Gebakken Camembert:
  • 1 Camembert
  • 2 el ongebrande en ongezouten pecannoten
  • 1 el granaatappelpitjes
  • 1 tl honing
  • Koreaanse gehaktballetjes:
  • 300 gram rundergehakt (of Vega gehakt)
  • 1 el Koreaanse BBQmarinade (verkrijgbaar bij Xenos)
  • Indiase tofuspiesjes
  • 1 blok tofu
  • 2 el Pataks tandoorisaus (verkrijgbaar bij Xenos)
  • 1 pakje Pataks mini naan (verkrijgbaar bij Xenos)
  • 1/4 komkommer in blokjes van 3 x 3 centimeter
  • mango chutney om te dippen
  • verder nodig:
  • 1 zakje gyoza (diepvries)
  • 1 pak bittergarnituur
  • stokbrood
  • 1 zakje churrosmix (verkrijgbaar bij Xenos)
  • rode pesto (verkrijgbaar bij Xenos)
  • bruschetta mix (verkrijgbaar bij Xenos)
  • pannetone (verkrijgbaar bij Xenos)
  • popcorn (verkrijgbaar bij Xenos)
  • cassave kroepoek (verkrijgbaar bij Xenos)
  • srirachasaus (verkrijgbaar bij Xenos)
  • snoepgroenten
  • olijven

Benodigdheden

  • friteuse of diepe zware pan of wok om in te frituren (voor de churros en eventueel bittergarnituur)
  • koekenpan
  • ovenschalen
  • grote magnetronbestendige schaal met deksel (voor de popcorn)
  • serveerplanken
  • schaaltjes

Instructies

  1. Maak de churros volgens de instructies op de verpakking.
  2. Maak de gehaktballetjes door het gehakt te mengen met de Koreaanse saus. Rol er circa 16 balletjes van. Zet even apart.
  3. Laat de tofu goed uitlekken. Snijd in blokjes van circa 3 x 3 cm en marineer met de tandoorisaus.
  4. Zet de koekenpan op middelhoog vuur, giet olie in de pan en bak de tofu gaar. Doe dan op een spiesjes met een reepje afgebakken naan en een stukje komkommer.
  5. Verwarm de oven voor op 200 C.
  6. Doe de camembert in een kleine ovenschaal en leg hier de nootjes en granaatappelpitjes op. Doe dit in de oven. Eventueel samen met het brood als je dit nog moet afbakken en het bittergarnituur als je deze in de oven bereidt. Haal de Camembert er na 5-7 minuten uit. De rest volgens de instructies op de verpakking.
  7. Bak in de koekenpan eerst de gyoza, dan de gehaktballetjes gaar. Maak intussen de popcorn in de magentron of in een pan volgens de instructies op de verpakking.
  8. Leg nu alles op 2-3 mooie serveerplanken en schalen en geniet!
Fijne jaarwisseling en een smakelijk nieuw jaar! Advetrorial - i.s.m. Xenos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *