Zomerse pastasalade met meloen en (vegetarische) bacon

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ham en meloen is een klassieke combinatie. Daarom leek het me leuk die met een andere klassieker te combineren, namelijk pastasalade. Het resultaat is een heerlijke zomerse pastasalade met het zoete van de meloen en het hartige van de bacon.

Serveer deze salade tijdens de picknick, bij de barbecue of gewoon als zomers hoofdgerecht. Iedereen zal ervan smullen!

Deze pastasalade is een geweldige keuze voor liefhebbers van lichte en smaakvolle maaltijden. Perfect dus voor zomerse dagen! Je kunt de salade trouwens ook prima van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

Deze salade zit boordevol smaakvolle ingrediënten. Zoete Cantaloupe meloenstukjes, hartige (vegetarische) bacon, frisse sla en snijbonen. Natuurlijk mag een lekkere dressing niet ontbreken! En wil je de salade glutenvrij maken? Dan gebruik je als basis glutenvrije pasta!

Om de salade een hartige twist te geven, gebruiken we (vegetarische) bacon. Deze knapperige en smaakvolle toevoeging voegt een heerlijke zoute smaak toe aan het gerecht. Als je een vegetarische versie wil, is er keuze genoeg in de supermarkt.

De zomerse pastasalade met meloen is niet alleen heerlijk, maar ook eenvoudig te maken. Het is een geweldige optie voor een picknick in het park, een barbecuefeestje of gewoon als een lichte maaltijd op een warme zomerdag.

Of je nu een liefhebber bent van traditionele pastasalades of op zoek bent naar een nieuwe smaaksensatie, deze variant met meloen en (vegetarische) bacon zal zeker indruk maken. Probeer het zelf en geniet van de verfrissende combinatie van smaken die deze zomerse pastasalade te bieden heeft. Smakelijk eten!

Zomerse pastasalade met meloen en (vegetarische) bacon

Zomerse pastasalade met meloen en (vegetarische) bacon

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram snijbonen
  • 200 gram fijngesneden sla
  • 200 gram pasta bijvoorbeeld mini penne
  • 1 Cantaloupe meloen
  • 1 pakje (vegetarische) bacon
  • dressing:
  • 5 el mayonaise (vegan indien nodig)
  • 1 el mosterd
  • spa van 1 citroen
  • 2 el fijngesneden cornichons
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • peper en zout

Benodigdheden

  • kookpan
  • koekenpan

Instructies

  1. Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
  2. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  3. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en bak de bacon lekker knapperig. Haal deze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak intussen de snijbonen in de koekenpan voor enkele minuten.
  4. Schil de meloen en snijd de meloen in blokjes.
  5. Maak de dressing door alle ingrediënten daarvoor te mengen.
  6. Meng de pasta met de dressing, sla, snijbonen en meloen. Roer goed door. Verkuimel dan de bacon met je handen boven de salade en roer nogmaals door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *