recept

Uit Marrakesh namen we vorig jaar flink wat kruiden en specerijen mee: saffraan, paprikapoeder, ras-el-hanout en kurkuma onder anderen. Ik vind het altijd een feestje om met deze kruiden te koken aangezien ze me meenemen naar verre windstreken. Zo ook deze Bombay Chicken van Jamie Oliver. Zoals je m...

recept

De dagen worden weer wat korter, dus hier komt er weer wat vaker een soepje op tafel. Mosterdsoep is een lekker smaakvolle soep die je als voorafje of als hoofdgerecht eet. Wat is jouw favoriete soep?

recept

Misschien wel de bekendste pizza: de pizza Margherita is een klassieke pizza met tomatensaus, kruiden en kaas. Het mooie van deze pizza is dat je hem heel eenvoudig zelf maakt. Je hebt niet eens een keukenmachine nodig. Vanzelfsprekend is de pizza om van te smullen omdat deze écht homemade is en je...

recept

Smullen van een kapsalon, maar geen zin in alle calorieën en vetten? Probeer eens onze gezonde kapsalon! Het alternatief voor de 'échte' kapsalon en misschien nog wel lekkerder ook! Kapsalon in een gezond jasje Eindelijk kan ik deze not so guilty guilty pleasure met jullie delen! Ik maakte een k...

recept

Bij soep denk je misschien al snel aan winter of koude dagen, maar niets is minder waar. Deze pittige Aziatische soep: laksa wordt juist ook gegeten als het warm is. Immers is het in Maleisië, waar de soep vandaan komt, altijd een aangename temperatuur! Het lijkt heel gek om dan een warm én pittig...

recept

Maandag en woensdag zijn hier altijd ontzettende haastdagen, omdat dat onze sportdagen zijn. En om half 8 bij de sportclub staan vind ik soms best een uitdaging als je uit je werk moet komen, moet koken, eten en omkleden. Vaak staan er dan ook gerechten op het menu die in minder dan 20 minuten te ma...

recept

Blikjes tonijn gaan er hier 'en masse' doorheen. Het liefste die van Rio Mare, maar ik heb ook wat blikjes liggen die wat goedkoper zijn. We hebben in de voorraadkast altijd een paar blikjes liggen in allerlei variëteiten. Tonijn uit blik is namelijk mega veelzijdig. Ik maak er graag een tonijnsala...

recept

Ovenschotels doen het altijd goed en dan vooral die ovenschotels die heerlijk smaken, maar waar je zelf weinig werk aan hebt. Deze ovenschotel is er zo eentje. Je snijdt de groenten, verdeelt ze over een ovenschaal, verdeelt er olie en kruiden overheen en legt er gehaktballetjes op. 25 minuutjes in ...

recept

Ik ben benieuwd of jullie ook zo van soep houden als ik! Op het blog vind je al allerlei soorten soepen: van pompoensoep tot wontonsoep en van wortelkokossoep tot Marokkaanse maaltijdsoep. Een van de soepen die nog altijd op het lijstje stond om te maken was een paddenstoelensoep. En dan het liefste...

recept

Deze salade een van de Libanese classics, net als bijvoorbeeld ‘fattoush’. Hoewel ik hem al behoorlijk vaak heb gemaakt, blijf ik deze een challenge vinden. Niet omdat het recept lastig is, maar omdat hij echt héél fijn gesneden moet worden. Ben je dus niet zo behendig met het mes, dan kun je ...

recept

Als je een razendsnel én lekker gerechtje zoekt, ben je hier aan het goede adres! Deze wraps zijn namelijk supermakkelijk om te maken: je maakt de groentesalsa klaar, bakt een biefstukje, snijdt deze in reepjes en klaas is kees. En wil je zelf wraps maken? Dat is veel makkelijker dan je misschien d...

recept

Comfort food. Dat is toch wel wat wontonsoep is. Dus toen ik me even niet zo fit voelde, besloten we een wontonsoep te maken. De bouillon houd je redelijk simpel, want de wontons geven het de smaak. Ik ging voor een kip-paddenstoelen vulling met veel lekkere smaakmakers zoals bosui, gember en sojasa...

recept

Wat is de eerste soep waar je aan denkt als je denkt aan 'soep'? De kans is groot dat het tomatensoep is (en nee, niet alleen omdat je door de titel al een beetje werd geprimed ;-)). Tomatensoep is hartstikke bekend en iedereen heeft er wel zijn eigen versie van. Maar wist je dat het heel erg lekker...

recept

Ik heb soms momenten in de keuken dat ik denk: "Wat moeten we vandaag nou weer eten". Gelukkig helpt Judith mij meestal een eind op weg, maar stond er laatst alleen voor. Al zoekende door de koelkast kwam ik veelal rood gekleurde groenten tegen; dit Ravioli Rosso recept was geboren! Super snel te ma...

recept

Een lekker pasta gerecht gaat er altijd wel in, toch? De pasta alla Norma is een heel bekend pasta gerecht dat je normaal maakt met aubergine en harde ricotta ('ricotta salata'). Ik ging voor iets makkelijker en ging in plaats van voor ricotta (die je hier vaak alleen in zachte variant vindt), voor ...

recept

Kip spiesjes maak ik wel vaker, maar waarom eigenlijk nooit zalmspiesjes? Deze zalmspiesjes zijn voorzien van een lekkere Aziatische marinade. Omdat deze al zo vol van smaak is, heb je verder weinig nodig. Een simpel noodle bijgerecht wat geïnspireerd is op chow mein, wat komkommer en klaar ben je!...

recept

Als ik geen zin heb om uitgebreid te koken, maar ik wil toch een gezonde maaltijd op tafel toveren, komt er nogal een soepje op tafel te staan. Een van mijn favorieten is de broccolisoep. Het voordeel van de broccolisoep is dat het lekker makkelijk is en mega gezond. Via Bloglovin zag ik een recept ...

recept

Toen ik net zelf kookte at ik eigenlijk nooit stamppotten, maar toch heb ik ze weer herontdekt! Zo maakte ik een paar weken terug een lekkere bietenstamppot en volgt nu dus een zoete aardappel stamppot met prei. Zoals je misschien al hebt gezien ben ik een groot fan van zoete aardappel. Gezonder dan...

recept

Deze soep is zo lekker dat je gasten nooit zullen geloven dat je wat 'shortcuts' hebt gebruikt. Door een kant-en-klare visfond te gebruiken bespaar je veel tijd en wie vindt dat nou niet fijn :-)? De fond zorgt voor een krachtige basis en zorgt ervoor dat je enkel krab ter garnering hoeft te gebruik...

recept

Aangezien we laatst een groot pakket met bonen en linzen van Mahuna thuisgestuurd kregen staan bonen en linzen nóg vaker op het menu tegenwoordig. Met de rode linzen besloot ik een soep te maken. Wist je trouwens dat (deze) rode linzen ruim 25 gram eiwitten per 100 gram bevatten? En dat helpt weer ...

recept

Misschien hebben jullie het al op Facebook of op Instagram voorbij zien komen, maar afgelopen week werd een grote lading gedroogde bonen, linzen en erwten bij mij afgeleverd. Het merk Mahuna had me 'wat' samples gestuurd om eens te testen. Toen ik de groene spliterwten zag, dacht ik natuurlijk metee...

recept

Tijd voor een klassiek en vooral heel makkelijk gerecht dat iedereen denk ik weleens heeft gegeten. Ik gebruikte hiervoor spelt pasta van Grand'Italia die ik kreeg om uit te proberen. Dit heeft net wat meer beet dan witte pasta. Het allerlekkerste smaakt de pasta pesto kip uiteraard als je de pesto ...

recept

Eén van de allereerste gerechten die ik ooit maakte was een risotto. Mijn moeder was niet thuis en ik besloot om voor mijn broertje en vader risotto te maken, want dat had ik mama weleens zien doen. Ik had alleen geen idee hoe, dus zocht ik een recept op op het internet. Met heeeel veel boter. En h...

recept

Met het regenachtige weer, had ik zin in iets warms. Soep om precies te zijn. Nu heb ik al veel verschillende groentensoepen op mijn blog staan, dus ik had zin in iets anders. Een Aziatische soep met rundvlees. Nu betwijfel ik of de Vietnamezen echt Worcestersaus gebruiken, maar in deze soep was het...

recept

Op zoek naar een lekker makkelijk cannelloni recept? Dat komt goed uit! Voor dit recept met de typische Italiaanse pasta buisjes heb je slechts een paar ingrediënten nodig. Voor mijzelf was dit volgens mij de eerste keer dat ik cannelloni at, ondanks de vele vakanties in Italië. Bizar hè? Wat mij...

recept

Ik hoor je denken: "huh? Hoe dan?" Nou, als je snel kijkt lijkt het net pasta, maar in werkelijkheid zijn het linten van zoete aardappel en dat is fijn. Dat betekent namelijk niet alleen dat het een glutenvrij recept is, maar ook dat het een lage Glycemische Index (GI) heeft. Een lage GI zorgt ervoo...

recept

Fideua zul je niet overal in Spanje tegenkomen. Van oorsprong komt het uit Valencia (net als de paella!), maar ook op de Balearen troffen wij het aan. Fideua laat zich het beste omschrijven als een 'paella' met pasta in plaats van rijst. Stiekem vind ik het eigenlijk lekkerder dan paella én het is ...

recept

Een heerlijk frisse aardappelsalade met warmgerookte zalm. Kun je geen warmgerookte zalm vinden? Je kunt ook reguliere gerookte zalm gebruiken of bijvoorbeeld wilde gerookte zalm!

recept

Pastasalade, ik ben fan. Makkelijk en snel. Pastasalade is los te eten als hoofdgerecht bij diner of lunch. Maar ook lekker als bijgerecht bij een barbecue. Pastasalade met vlees of vis. Of zoals deze originele variant: helemaal vega met heerlijke zachte mozzarella, zilte olijven en knapperige bleek...

recept

Pasta con le sarde is een Italiaans gerecht: pasta met sardientjes. Normaliter gebruik je er verse sardines voor, maar met sardines uit blik gaat het ook prima. Let er wel op dat je dan die op olijfolie neemt bijvoorbeeld. Vaak zit er in de sardientjes (in blik) nog wel een graat. Haal die er van te...

recept

Een van de eerste recepten op mijn blog is van de Spaanse aardappelomelet: tortilla Española. Nog steeds is het een gerecht dat ik graag maak. Zoals laatst toen ik een tapasavondje had met vrienden. We leverden alledrie een contributie, van patatas bravas tot aan gebakken champignons en van brood m...

recept

Wat ben ik blij dat de zon zich weer lekker laat zien. Het betekent dat de dagen weer wat langer worden, de temperaturen wat aangenamer en dat we weer wat lichter gaan eten. Wat één van mijn favoriete makkelijk lente- en zomerrecepten is: pastasalade. Perfect voor zo ongeveer elk moment! Deze 'sal...

recept

Een van mijn favoriete soepen is toch zeker wel de pompoensoep. Toen ik net mijn blog had, heb ik al een pompoensoep recept geplaatst, maar ja, die was wel erg basic zag ik ;-). Tijd dus voor een nieuw recept! Lekker pittig en net weer wat anders dan anders doordat er romige gehaktballetjes (met kok...

recept

Dit recept maakte ik omdat ik een overschot had aan diepvriesdoperwten. In het kader van besparen was het ook nog eens een keer een topper, want je hebt er bar weinig voor nodig! De witte wijn maakt de soep net wat frisser. Je kunt hier gewoon een restje droge witte wijn voor gebruiken. Ik heb stand...