Veggie cheeseburger zoete aardappel

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik wist niet zo goed hoe ik dit gerecht moest noemen. Het is namelijk geïnspireerd op een cheeseburger, maar dan zonder broodje en met linzen als alternatief voor gehakt. Dus het is ook niet helemaal hetzelfde als een cheeseburger. Toch zorgen de linzen in combinatie met de kruiden wel voor een gehaktachtige sensatie. De topping van cheddarkaas en augurk geven het de cheeseburger touch. Wil je het helemaal plantaardig of lactosevrij maken? Gebruik dan vegan cheddarkaas of vegan mozzarella.

Veggie cheeseburger zoete aardappel

Veggie cheeseburger zoete aardappel

  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 5
  • zoete aardappels
  • 400 gram
  • linzen uit blik
  • 1 tl
  • tacokruiden
  • 300 gram
  • tomatenblokjes
  • 50 gram
  • cheddarkaas*
  • 10
  • augurken
  • *vervang door vegan kaas voor vegan/lactosevrije optie

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 250 C.
  2. Prik gaatjes in de zoete aardappel. Leg op een bakplaat en laat 40 minuten in de oven poffen.
  3. Maak intussen de vulling. Meng in een koekenpan de linzen met de kruiden en tomaten en laat enkele minuten inkoken.
  4. Haal de aardappels als ze gaar zijn uit de oven (heb je hele grote aardappels dan soort het wellicht wat langer).
  5. Snijd ze in de lengte doormidden en verdeel het linzenmengsel er overheen.
  6. Verdeel de kaas over de linzen.
  7. Draai de temperatuur terug naar 180 C en verwarm 2 minuten.
  8. Haal uit de oven en leg de augurken op de 'burgers'. Serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *