Midden-Oosterse bloemkool stoofpot

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een gerecht met alleen maar items uit de voorraadkast en de vriezer, ideaal dus! De dag voor de boodschappen weer binnen zijn is het soms een kwestie van creatief zijn :-). Deze Midden-Oosterse bloemkool stoofpot kun je dus heel makkelijk zelf maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al hebt liggen!

Bloemkool

Bloemkool uit de vriezer heb ik altijd wel. Sowieso vind ik het altijd fijn om groenten in de vriezer te hebben. Ideaal voor soep of als je dus door je verse groenten heen bent. Uiteraard kun je dit recept ook prima met verse bloemkool maken. Net wat je hebt liggen. Hoe dan ook, bloemkool is hartstikke gezond. Zo zit het o.a. boordevol vitamine C. Reden des te meer dus om dit ook standaard in je vriezer te leggen ;-).

Zoet en kruidig

Wat dit gerecht extra veel smaak geeft is de combinatie van za' star, tomaat, hartige grote olijven en de verrassende zoete abrikozenspread. Kruidig en tegelijkertijd lichtzoet. Vandaar dat 'ie me ook direct deed denken aan de smaken van het Midden-Oosten. Het leuke is, jij kant deze bloemkool stoofpot zelf in 20 minuutjes op tafel zetten. Heerlijk comfort food voor deze herfst of winter!

Midden-Oosterse bloemkool stoofpot

Midden-Oosterse bloemkool stoofpot

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram bloemkoolroosjes
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 el za'atar
  • 2 el abrikozen spread ('jam' met minder suiker)
  • 200 gram grote groene olijven
  • snufje zout
  • voor erbij: rijst of couscous

Benodigdheden

  • gietijzeren pan

Instructies

  1. Snijd de bloemkool in roosjes.
  2. Doe de bloemkool in de pan samen met de za'atar, abrikozenspread, tomatenblokjes en groene olijven en laat 10 minuten op laag vuur sudderen.
  3. Kook intussen de rijst of couscous.
  4. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de stoofpot met rijst of couscous.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *