Midden-Oosterse bloemkool stoofpot
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Een gerecht met alleen maar items uit de voorraadkast en de vriezer, ideaal dus! De dag voor de boodschappen weer binnen zijn is het soms een kwestie van creatief zijn :-). Deze Midden-Oosterse bloemkool stoofpot kun je dus heel makkelijk zelf maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al hebt liggen!
Bloemkool
Bloemkool uit de vriezer heb ik altijd wel. Sowieso vind ik het altijd fijn om groenten in de vriezer te hebben. Ideaal voor soep of als je dus door je verse groenten heen bent. Uiteraard kun je dit recept ook prima met verse bloemkool maken. Net wat je hebt liggen. Hoe dan ook, bloemkool is hartstikke gezond. Zo zit het o.a. boordevol vitamine C. Reden des te meer dus om dit ook standaard in je vriezer te leggen ;-).
Zoet en kruidig
Wat dit gerecht extra veel smaak geeft is de combinatie van za' star, tomaat, hartige grote olijven en de verrassende zoete abrikozenspread. Kruidig en tegelijkertijd lichtzoet. Vandaar dat 'ie me ook direct deed denken aan de smaken van het Midden-Oosten. Het leuke is, jij kant deze bloemkool stoofpot zelf in 20 minuutjes op tafel zetten. Heerlijk comfort food voor deze herfst of winter!
Midden-Oosterse bloemkool stoofpot
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 gram bloemkoolroosjes
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 el za'atar
- 2 el abrikozen spread ('jam' met minder suiker)
- 200 gram grote groene olijven
- snufje zout
- voor erbij: rijst of couscous
Benodigdheden
- gietijzeren pan
Instructies
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Doe de bloemkool in de pan samen met de za'atar, abrikozenspread, tomatenblokjes en groene olijven en laat 10 minuten op laag vuur sudderen.
- Kook intussen de rijst of couscous.
- Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Serveer de stoofpot met rijst of couscous.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 442 | Calorieën uit vetten 85 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 10g, Waarvan | 15% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 8% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen