Vegan risotto met truffel en prei

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Truffelrisotto, maar dan helemaal plantaardig (vegan)! Het klinkt misschien gek, want een risotto zonder kaas? Ik beloof je dat je het in deze risotto helemaal niet mist. Door de truffel, prei, tomaat en edelgistvlokken zit 'ie boordevol smaak!

Comfort food truffelrisotto

Deze creatie van Jerome past perfect bij deze tijd van het jaar. Risotto is als je het mij vraagt namelijk echt comfort food. Ik bedoel zo'n bordje dampend hete risotto is toch hartverwarmend? Je vindt hier op de site al heel veel lekkere risotto recepten. Deze blauwe kaas risotto bijvoorbeeld. Dit keer was het dus tijd voor een lekkere plantaardige risotto.

Plantaardig & lactosevrij

En ja, ik was daar van tevoren wat sceptisch over, maar Jerome toverde zo een heerlijk bordje op tafel. Die was binnen no-time op, kan ik je verzekeren. Ga dus ook snel aan de slag met deze heerlijke risotto en laat me weten wat je ervan vindt! Doordat deze plantaardig is, is 'ie dus ook geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie. Extra fijn!

Vegan risotto met truffel en prei

Vegan risotto met truffel en prei

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram risottorijst met truffel
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 1 liter kokend water
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 prei
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl edelgistvlokken
  • 250 gram cherry tomaten
  • scheutje olijfolie
  • om te garneren: truffelolie of balsamicoazijn

Benodigdheden

  • gietijzeren hoge pan of hoge koekenpan met stevige bodem

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 C.
  2. Was de prei goed en snijd in dunne ringen. Het kontje (circa 0,5 centimeter) kun je weggooien.
  3. Snipper de ui fijn en snijd de knoflook fijn of pers uit met een knoflookpers.
  4. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en laat ze in de oven poffen.
  5. Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Fruit de ui, knoflook en de prei.
  6. Voeg de droge rijst toe en schep goed om.
  7. Los de bouillonpoeder op in het hete water. Giet 1/4 van de bouillon bij de rijst en blijf omscheppen. Wanneer het water helemaal is verdampt, voeg je weer bouillon toe.
  8. Voeg de bieslook en tijm nu toe.
  9. Wanneer alle bouillon op is, proef je voorzichtig of de rijst gaar is. Is dit nog niet zo? Voeg dan een klein beetje extra water toe.
  10. Draai het vuur uit en roer de edelgistvlokken door de risotto. Doe de deksel op de pan en laat 5 minuten staan.
  11. Serveer de risotto met de tomaatjes en maak eventueel af met extra truffelolie of balsamicoazijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *