Flatbreads met rode linzenspread

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Rode linzen zijn lekker veelzijdig! Ik maakte er een heerlijke verse lunch mee die helemaal vegan en gezond is. De linzen zorgen voor een lekkere nootachtige smaak en voor de structuur van de spread. De flatbreads kun je ook kant-en-klaar kopen, maar dan mis je deze heerlijk zachte en fluffy broodjes!

Flatbreads met rode linzenspread

Flatbreads met rode linzenspread

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 20 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Voor de flatbreads (of koop kant-en-klaar flatbreads):
  • 300 gram witte tarwebloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 tl kristalsuiker
  • ¼ tl keukenzout
  • 120 ml lauwwarm water
  • 4 el plantaardige yoghurt (kokosyoghurt bij voorkeur)
  • 1 el olijfolie
  • Verder nodig:
  • 100 gram Valle del Sole rode splitlinzen
  • 200 ml water
  • 2 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 2 el kappertjes
  • 2 vijgen
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1 el grof gehakte verse basilicum

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Keukenmixer (optioneel)
  • Steelpan
  • Zeef

Instructies

  1. Begin met het deeg voor de flatbreads. Meng het lauwwarme water met suiker en gist en laat 10 minuten staan tot het begint met schuimen.
  2. Meng in een grote mengkom bloem en zout.
  3. Giet het gistmengel bij het bloem, samen met de plantaardige yoghurt en de olie. Kneed tot een soepel deeg. Met de keukenmachine is dit circa 5 minuten, met de hand 10.
  4. Vet de binnenkant van de kom lichtjes in met olie en dek losjes af met een vochtige theedoek. Laat 1 uur rijzen op een tochtvrije, warme plek. Ga intussen verder met de linzen.
  5. Spoel de linzen goed af onder koud water.
  6. Doe ze in de pan en giet er 200 ml schoon water bij.
  7. Laat 20 minuten koken op laag vuur. Check regelmatig of er nog voldoende vocht bij zit. Laat daarna circa 15 minuten afkoelen.
  8. Snijd de tomaten, ui en de kappertjes fijn en doe deze in een kom.
  9. Is het deeg verdubbeld in volume? Dan is het klaar om te bakken. Verdeel in 6 stukken en maak er met je hand platte ovale broden van. Hoe dunner, hoe beter.
  10. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan warm is, doe je er een flatbread in. Bak tot je kleine bellen zit ontstaan. Draai dan om en bak ook die kant. Bewaar de flatbreads op een bord met een droge theedoek. Herhaal tot je 6 flatbreads hebt.
  11. Meng de linzenpuree met de tomaten, ui en kappertjes. Verdeel over de flatbreads.
  12. Snijd de vijgen in plakjes en verdeel over de linzenspread. Maak af met basilicum en granaatappelpitjes.
Advertorial - i.s.m. Valle del Sole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *