Mezze platter met zomerse taboule
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Mezze zijn kleine Midden-Oosterse hapjes. Eigenlijk een soort Midden-Oosterse tapas. Ik vind het superleuk om voor de borrel of als diner een mezze platter te maken met allerlei verschillende lekkere hapjes.
Op de plank
Daarbij ga ik altijd voor een combinatie van kant-en-klare hapjes en een aantal dingen die ik zelf maak. Wat ik koop zijn bijvoorbeeld: olijven, gemarineerde artisjokken en dolma's. Wat ik zelf maak is baba ganoush, soms hummus en taboule. Dit keer maakte ik een variant op taboule. Door aardbeien toe te voegen werd het geheel lekker fris. En in plaats van bulgur gebruikte ik linzencouscous. Dat maakt het meteen glutenvrij!
Gemarineerde feta
De gemarineerde feta is ook een topper. Supersimpel, maar zo rijk van smaak! Door laurier en chipotle toe te voegen wordt het lichtpittig en kruidig. De perfecte tegenhanger van de andere hapjes op de borrelplank. Wil je de plank helemaal plantaardig maken? Vervang dan de fetakaas door een vegan variant.
Mezze platter met zomerse taboule
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- gemarineerde feta:
- 50 gram feta*
- 3 blaadjes laurier
- 1/2 tl chipotle
- 2 el extra vergine olijfolie
- zomer taboule:
- 100 gram (linzen)bulgur/couscous
- 1/2 komkommer
- 1 rode ui
- 40 gram platte peterselie
- sap van 1 citroen
- 1 el extra vergine olijfolie
- 200 gram aardbeien
- verder nodig:
- baba ganoush (zie intro)
- 3 trostomaten
- 1 komkommer
- 1 blikje dolma's
- 100 gram gemarineerde artisjokken
- 100 gram peppadews naturel (zonder vulling)
- 3 el olijven
- 4 el amandelen
Benodigdheden
- grote plank of platte schaal
Instructies
- Maak eerst de gemarineerde feta. Snijd de feta in kleine blokjes. Leg deze in een kom en voeg de laurier, chipotle en olie eraan toe. Zet in de koelkast tot je het gaat gebruiken.
- Week de couscous of bulgur volgens de instructies op de verpakking. Schep met een vork door en laat het afkoelen.
- Snijd intussen de peterselie en de ui fijn, evenals de komkommer. De aardbeien snijd je in kwarten. Meng de bulgur (of coucous) met de komkommer, ui, peterselie, aardbeien, citroensap en olijfolie.
- Nu kun je je plank gaan samenstellen. Leg hier alle ingrediënten op uit de lijst hierboven. Leg de producten in olie in een schaaltje op de plank. Leg er eventueel cocktailprikkers bij.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 583 | Calorieën uit vetten 327 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 39g, Waarvan | 59% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 39% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 23g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen