Vegetarische borrelplank (borrelplank voor kerst!)

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een borrelplank heeft altijd iets gezelligs. Het kan altijd, maar extra gezellig vind ik hem in deze wat donkerdere maanden. Ik heb speciaal voor deze tijd van het jaar een vegetarische borrelplank gemaakt. Ook lekker voor tijdens kerst bijvoorbeeld. Maar je kunt hem ook prima eten tijdens een vrimibo of op een zondagmiddag of gewoon wanneer je zin hebt ;-).

Vegetarische droge worst

De ster van de plank is de vegetarische en vegan droge worst van Huls. Dit is de eerste vegetarische droge worst op de Nederlandse markt en kun je kopen in de smaken chorizo en Mediterraans. Qua structuur is het precies een 'reguliere droge worst', bovendien zit 'ie boordevol vezels. Ideaal toch? Wil jij ook kennismaken met dit leuke nieuwe product? Je koopt de worsten vanaf nu bij alle PLUS-supermarkten van Nederland.

Vegetarische borrelplank

Verder heb ik hieronder opgesomd wat wij op de borrelplank hebben gelegd, maar je kunt hier natuurlijk in variëren. Vervang de mozzarella en de gevulde pepertjes bijvoorbeeld als je voor een compleet vegan borrelplank wil gaan (de worstjes zijn helemaal plantaardig!). Ik ben benieuwd wat jij het liefste op de borrelplank legt en of je deze vegetarische droge worst al hebt geprobeerd!

Op zoek naar meer vegetarische borrelinspiratie? Wat dacht je van:

huls vega sticks

Vegetarische borrelplank (borrelplank voor kerst!)

Vegetarische borrelplank (borrelplank voor kerst!)

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 pakjes Huls vegetarische droge worst
  • 1 bakje gemarineerde artisjokharten
  • 6 gevulde pepertjes
  • 1 bakje groene olijven
  • 1 bakje mini-mozzarella
  • circa 12 takjes rozemarijn

Benodigdheden

  • satéprikkers

Instructies

  1. Snijd de vegetarische droge worst in stukjes. Rijg alle ingrediënten op de sateprikkers. Het leukste is als je de volgorde een beetje afwisselt zodat het er nonchalant uitziet.
  2. Verdeel de rozemarijn over een ronde borrelplank zodat je een soort ster krijgt.
  3. Leg hier de spiesjes op. Verdeel in het midden eventueel nog wat extra stukjes worst.
Advertorial - i.s.m. Huls 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *