Vegetarische herfst stoofpot met pastinaak en meiraap

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd1 uur
  • Totale benodigde tijd1 uur en 20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Herfst staat qua eten gelijk aan comfort food. Heerlijke volle smaken, daar houden we van! Foodies vroeg mij om mijn eigen versie te maken van hun wildzwijnstoofpot. Wij eten geen vlees, dus dat werd natuurlijk een heerlijke vegetarische stoof geïnspireerd op hun recept.

De basis kon ik zo overnemen. Bijvoorbeeld de gekarameliseerde uien en de pastinaak. Voor extra vulling, gebruikte ik meiraap (ook bekend als knolraap). Dit neemt perfect de smaken op van de vele verse kruiden die we gebruiken!

Extra lekker

De tip om deze vegetarische stoofpot extra veel smaak te laten krijgen: nadat het gerecht klaar is, laat je het nog minimaal een uur, met de deksel op de pan staan. Op deze manier trekken de smaken nog beter in. Verwarm voor serveren op laag vuur en je hebt een supersmakelijk gerecht!

Tefal Trattoria

Voor het gerecht maakte ik gebruik van de Tefal Trattoria pan. Een stylish aluminium pan (dus lichtgewicht!) met een dikke bodem. Ideaal voor stoofpotjes. Je kunt deze pan zowel op het fornuis gebruiken als in de oven. Er worden ook twee siliconen beschermers bijgeleverd zodat je de pan zonder verbranden uit de oven of van het fornuis kunt halen.

Voor erbij

Serveer met lekker rustiek, grof gesneden brood. Extra lekker als je deze een beetje gratineert. Je kunt er verder ook Amsterdamse uitjes of zilveruitjes bij serveren.

herfst stoofpot vegetarisch

Vegetarische herfst stoofpot met pastinaak en meiraap

Vegetarische herfst stoofpot met pastinaak en meiraap

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd1 uur
  • Totale benodigde tijd1 uur en 20 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 40 gram (plantaardige) boter
  • 1 witte ui (gesnipperd)
  • 1 tl suiker
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • 3 wortels (geschild en in plakjes gesneden)
  • 3 pastinaken (geschild en in plakjes gesneden)
  • 1 meiraap - circa 600 gram (geschild en in blokjes van 3 x 3 cm gesneden)
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes salie
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 el vegetarische bouillonpoeder
  • 250 ml rode wijn (of gebruik bessensap voor alcoholvrij)
  • 500 ml water
  • zwarte peper

Benodigdheden

  • Tefal Trattoria braadpan

Instructies

  1. Zet de pan op middelhoog vuur en smelt de boter in de pan. Voeg de uien en suiker toe, draai het vuur laag en roer gedurende enkele minuten door zodat de uien karamelliseren.
  2. Voeg de knoflook en wortel toe. Bak enkele minuten en blus dan af met de wijn.
  3. Voeg nu de overige ingrediënten toe. Breng het geheel aan de kook, doe dan de deksel op de pan en draai het vuur op zijn allerlaagst. Laat gedurende een uur op laag vuur koken. De stoofpot is het allerlekkerste als je hem, nadat je het vuur hebt uitgedraaid, nog een uur laat intrekken. Verwarm dan vlak voor serveren weer op laag vuur.
Advertorial - i.s.m. Foodies en Tefal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *