Simpele broodpudding van restjes kerstbrood

  • voor 2-4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Simpele broodpudding van restjes kerstbrood

Hebben jullie allemaal een fijne kerst gehad? Wij zeker! Op eerste kerstdag kookten wij een 4-gangen diner voor de familie en dat viel gelukkig goed in de smaak. Net als vorig jaar was het hoofdgerecht een hele kalkoen. En tja, ook bij ons loopt het weleens anders in de keuken dan van tevoren bedacht. We hadden eigenlijk een eendenrilette als amuse gekocht, maar deze bleek niet meer goed. Gelukkig lag er nog een gerookte forel in de koelkast en maakten we er een forelmousse van die we in een cupje serveerden.

Broodpudding van restjes kerstbrood

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar wij hadden uiteindelijk nog best wat over van het kerstdiner. De volgende dag hebben we lekkere sandwiches met kalkoen en cranberry compote gegeten en van de aardappelpuree maakten we aardappelwafels. Voor het kerstontbijt hadden we een heel lekker kerstbrood, maar, ook al was het niet zo'n groot brood met z'n tweeën is het lastig op te krijgen. En dus maakte ik er op tweede kerstdag nog een lekker dessertje mee: een broodpudding. Eigenlijk wentelteefjes, maar dan uit de oven. Superduper makkelijk! Zoals je ziet heb je maar 3 ingrediënten nodig! Doordat het brood spijs bevat wat we uitsmeerden over alle plannen brood is het meteen zoet genoeg en heb je geen extra suiker of smaakmakers nodig. En als je toevallig nog wat stoofpeertjes over hebt, is dit er superlekker bij. Dat hebben we namelijk ook even voor je getest met onze leftover stoofperen ;-).

En zo heb je dus nog dagenlang plezier van je kerstdiner en kerstbrunch :-)! Wat is jouw ultieme tip om restjes van kerst op te maken?

Ingrediënten

  • 6 plakken
  • kerstbrood
  • (met amandelspijs)
  • 1
  • ei
  • 300 ml
  • melk

Benodigdheden

  • kleine ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 C.
  2. Haal het spijs uit het brood en smeer dit over de gehele plak brood.
  3. Leg de plakken brood in de ovenschaal. Dit mag gewoon op en over elkaar.
  4. Kluts het ei en voeg de melk hieraan toe. Giet het mengsel over het brood heen. Zorg dat je het goed verspreidt.
  5. Bak de broodpudding in 15-20 minuten goudbruin.
  6. Serveer eventueel met een toefje zure room en bijvoorbeeld een restant stoofpeertjes.
3 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *