Zelf marsepein maken

  • voor 12 personen
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Jaaaa, hij is weer in het land..... ik heb het natuurlijk over de goedheiligman, Sinterklaas. Het gezelligste en misschien ook wel het lekkerste seizoen, ik bedoel pepernoten, (gevulde) speculaas en natuurlijk marsepein. De marsepein maak je in 5 minuten zelf na. Het enige wat je nodig hebt is suiker, amandelen en een keukenmachine om de noten fijn te malen. Voor de variatie kun je ook andere noten gebruiken, zoals pistachenoten. Wat mij betreft misschien nog wel lekkerder dan de 'klassieke' marsepein. Bovendien ziet het er ook wel leuk uit, een fris groen kleurtje.

Zelf marsepein maken

Zelf marsepein maken

Log in om recept aan collectie toe te voegen
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram pistachenoten of amandelen
  • 1 el water
  • optioneel: cacao

Benodigdheden

keukenmachine / hakmolen

Instructies

  1. Maal de noten helemaal fijn en doe dit mengsel in een grote kom.
  2. Meng hier met een lepel of spatel de suiker doorheen en vervolgens de water, zodat je een soort pasta krijgt.
  3. Blijf mengen totdat je een bal kunt vormen. Verdeel de marsepein in 12 gelijke delen en maak er bolletjes van.
  4. Rol ze eventueel door cacao om marsepeinen 'aardappeltjes' te creëren. Je kunt ze natuurlijk ook onderdompelen in pure chocolade.... yum :-)!
Ik ben benieuwd wat jouw favoriete Sinterklaaslekkernij is!

Een reactie op “Zelf marsepein maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *