Zelf marsepein maken

  • voor 12 personen
  • Totale benodigde tijd
Zelf marsepein maken

Jaaaa, hij is weer in het land..... ik heb het natuurlijk over de goedheiligman, Sinterklaas. Het gezelligste en misschien ook wel het lekkerste seizoen, ik bedoel pepernoten, (gevulde) speculaas en natuurlijk marsepein. De marsepein maak je in 5 minuten zelf na. Het enige wat je nodig hebt is suiker, amandelen en een keukenmachine om de noten fijn te malen. Voor de variatie kun je ook andere noten gebruiken, zoals pistachenoten. Wat mij betreft misschien nog wel lekkerder dan de 'klassieke' marsepein. Bovendien ziet het er ook wel leuk uit, een fris groen kleurtje.

Ingrediënten

  • 100 gram
  • poedersuiker
  • 100 gram
  • pistachenoten of amandelen
  • 1 el
  • water
  • optioneel: cacao

Benodigdheden

keukenmachine / hakmolen

Instructies

  1. Maal de noten helemaal fijn en doe dit mengsel in een grote kom.
  2. Meng hier met een lepel of spatel de suiker doorheen en vervolgens de water, zodat je een soort pasta krijgt.
  3. Blijf mengen totdat je een bal kunt vormen. Verdeel de marsepein in 12 gelijke delen en maak er bolletjes van.
  4. Rol ze eventueel door cacao om marsepeinen 'aardappeltjes' te creëren. Je kunt ze natuurlijk ook onderdompelen in pure chocolade.... yum :-)!
Ik ben benieuwd wat jouw favoriete Sinterklaaslekkernij is!
4 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Zelf marsepein maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *