Zachtgegaarde tomaatjes
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 10 minuten

Sommige recepten zijn zoo makkelijk, je kunt het bijna geen recept meer noemen. Neem nou deze zachtgegaarde tomaatjes. Je hebt er 5 minuten voorbereidingstijd aan, stopt ze een uur in de oven - ondertussen doe jij lekker je ding - en na een uurtje heb je heerlijk zachte, zoete tomaatjes. Ze gaan heerlijk samen met bijvoorbeeld een biefstukje of een ander stukje vlees.

Zachtgegaarde tomaatjes
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 10 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 6 trostomaten
- flinke snuf zeezout
- 1 el balsamicoazijn
- 3 el olijfolie
Benodigdheden
bakplaat bekleed met bakpapierInstructies
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Halveer de tomaatjes en leg ze in een kom.
- Giet de olijfolie erbij en doe er wat zeezout bij. Meng het door zodat de tomaten egaal bekleed zijn met het mengsel.
- Leg de tomaten nu met de platte kant naar boven op de bakplaat en besprenkel ze naar smaak met balsamicoazijn.
- Bak gedurende een uur op 160 C.