Feestdagen: Dev’s speculaascake met kersen

  • voor 12 personen
Feestdagen: Dev’s speculaascake met kersen

De basis voor dit recept kreeg ik laatst van een vriend, Devon. Devon is kok, dus al snel hadden we het over eten, én over deze cake. Een hele makkelijke, maar lekkere cake, zo verzekerde hij. Ik heb een paar kleine aanpassingen gemaakt, maar deze cake is erg lekker. En inderdaad, erg makkelijk. Dus, thanks Devon, deze cake houden we erin!

Ingrediënten

  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g kristalsuiker
  • 150 g boter op kamertemperatuur in blokjes
  • 3 eieren
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 el speculaaskruiden
  • 20 kersen uit het vriesvak

Benodigdheden

bakblik 24 cm

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Klop de boter en suiker tot een luchtig geheel.
  3. Voeg de eieren toe en roer goed door. Voeg ook de bloem, speculaaskruiden en melk toe en roer met een garde tot een glad beslag. Doe als laatste de kersen door het beslag en giet het geheel in je (ingevette) bakblik.
  4. Bak nu 50 - 55 minuten op 160 C. De cake is gaar als je er een satéprikker in kunt prikken en deze er schoon uit komt.
Tip: als je een siliconen bakblik gebruikt hoef je je bakblik niet meer in te vetten en krijg je je cake er makkelijk uit!
19 mensen willen het maken
11 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Feestdagen: Dev’s speculaascake met kersen

  • Devon Velders

    Hij is heerlijk lekker zacht super makkelijk te maken en zo klaar en je huis ruikt er heerlijk van jammie

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *