Budget: Hamburgers

  • Voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Budget: Hamburgers

Soms heb je gewoon zin in een hamburger. Je hoeft dan niet naar de dichtstbijzijnde 'yellow arches' te rennen, maar maak ze gewoon zelf. Dat is hartstikke makkelijk en nog veel lekkerder ook dan een hamburger van de snackbar of uit de winkel. Met de topping kun je natuurlijk variëren, bijvoorbeeld dungesneden rode ui, augurk of piccalilly. In deze hamburger is de worcestersaus de smaakmaker. Deze saus, die in Engeland veel wordt gebruikt, bevat onder meer stroop, moutazijn, chilipeper, knoflook en tamarinde. Je kunt deze saus ook goed gebruiken in een ovenschotel met gehakt.

Ingrediënten

  • 250 gram
  • rundvlees
  • 4 sneetjes
  • boerenbrood
  • 1 tl
  • worcestersaus
  • 1 tl
  • fijngesneden peterselie
  • 25 gram
  • paneermeel
  • 1
  • ei
  • (geklutst)
  • grofgemalen
  • zwarte peper
  • 5
  • cherrytomaatjes
  • ijsbergsla
  • mosterd
  • ketchup
  • komkommerplakjes
  • 2 plakjes
  • cheddar kaas

Benodigdheden

Instructies

  1. Meng in een grote kom het gehakt, ei, paneermeel, peterselie en zwarte peper en kneed met je handen tot een bal. Verdeel deze in twee kleinere ballen en maak ze plat, in de vorm van een hamburger.
  2. Doe op een van de boterhammen wat mosterd. Op de andere boterham doe je ketchup. Snijd de tomaatjes door tweeën, doe deze met de komkommer en sla op een van de boterhammen.
  3. Bak de hamburgers in een grill- of koekepan aan beide kanten gaar. Leg dit op je boterham, gevolgd door een plakje cheddar kaas.
7 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *