Budget: Hamburgers

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Soms heb je gewoon zin in een hamburger. Je hoeft dan niet naar de dichtstbijzijnde 'yellow arches' te rennen, maar maak ze gewoon zelf. Dat is hartstikke makkelijk en nog veel lekkerder ook dan een hamburger van de snackbar of uit de winkel. Met de topping kun je natuurlijk variëren, bijvoorbeeld dungesneden rode ui, augurk of piccalilly. In deze hamburger is de worcestersaus de smaakmaker. Deze saus, die in Engeland veel wordt gebruikt, bevat onder meer stroop, moutazijn, chilipeper, knoflook en tamarinde. Je kunt deze saus ook goed gebruiken in een ovenschotel met gehakt.

Budget: Hamburgers

Budget: Hamburgers

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram
  • rundvlees
  • 4 sneetjes
  • boerenbrood
  • 1 tl
  • worcestersaus
  • 1 tl
  • fijngesneden peterselie
  • 25 gram
  • paneermeel
  • 1
  • ei
  • (geklutst)
  • grofgemalen
  • zwarte peper
  • 5
  • cherrytomaatjes
  • ijsbergsla
  • mosterd
  • ketchup
  • komkommerplakjes
  • 2 plakjes
  • cheddar kaas

Benodigdheden

Instructies

  1. Meng in een grote kom het gehakt, ei, paneermeel, peterselie en zwarte peper en kneed met je handen tot een bal. Verdeel deze in twee kleinere ballen en maak ze plat, in de vorm van een hamburger.
  2. Doe op een van de boterhammen wat mosterd. Op de andere boterham doe je ketchup. Snijd de tomaatjes door tweeën, doe deze met de komkommer en sla op een van de boterhammen.
  3. Bak de hamburgers in een grill- of koekepan aan beide kanten gaar. Leg dit op je boterham, gevolgd door een plakje cheddar kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *