Biscotti met goji-bessen, amandelen en chocolade

  • voor 15 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Biscotti, ook wel bekend als cantuccini, zijn knapperige Italiaanse koekjes die twee keer zijn gebakken. Eerst wordt de gehele 'rol' gebakken, daarna snijd je er plakjes van en bak je de plakjes nog eens afzonderlijk. Zo worden ze lekker knapperig! De echte biscotti kenmerken zich door een uitgesproken anijssmaak. Deze variant is net wat frisser door het gebruik van citroen.

Biscotti met goji-bessen, amandelen en chocolade

Biscotti met goji-bessen, amandelen en chocolade

Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 15 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 30 gram roomboter (op kamertemperatuur en in blokjes)
  • 50 gram kristalsuiker
  • 100 gram bloem
  • 50 gram amandelen
  • 30 gram pure chocolade
  • 25 gram goji-bessen
  • 1 ei
  • rasp van 1/2 citroen
  • mespuntje zout

Benodigdheden

Instructies

  1. Smelt de chocolade au-bain-marie of in de magetron. Als je de chocolade au-bain-marie smelt plaats je een pannetje met water op het vuur. Hier zet je een kommetje met de chocolade in die met de onderkant het water niet raakt. Roer door totdat de chocolade is gesmolten. Smelt je de chocolade in de magnetron? Doe het magnetronbestendige bakje elke keer 1 minuut in de magnetron en roer tussentijds door. Dit is een makkelijke manier, maar let wel: op deze manier brandt het ook snel aan. Vandaar dat je erbij moet blijven en telkens een korte tijd het kommetje in de magnetron zet en tussentijds checkt en doorroert.
  2. Dompel de amandelen onder in chocolade en leg op een draadrek om af te koelen en uit te harden.
  3. Verwarm de oven voor op 180 C.
  4. Klop de boter en suiker tot een luchtig geheel. Dit kun je met de hand met een spatel doen of met een handmixer.
  5. Meng dit nu met de bloem en zout en voeg het ei toe. Kneed totdat je een deeg krijgt. Meng hier de citroenrasp en gojibessen doorheen.
  6. Check of de chocolade om de amandelen helemaal gestold is. Hak de noten in grove stukken en meng ook door het deeg.
  7. Vorm hier een rol van en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak de rol 30- 35 minuten, totdat de bovenkant begint te barsten. Keer de rol halverwege om.
  8. Haal de rol uit de oven en verwarm de oven voor op 200 C. Snijd van de rol plakken van zo'n centimeter dik. Leg op een bakplaat en bak nog zo'n 3-4 minuten op 200 C. Totdat de koekjes mooi goudbruin en knapperig zijn. Eet deze koekjes bij de koffie bijvoorbeeld!
Tip: probeer in plaats van amandelen en goji-bessen ook eens pistachenoten en cranberry's.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *