Asian cuisine: kipsaté

  • voor 3 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Met dit recept maak je makkelijk zelf lekkere kipsaté. Lekker met witte rijst of grove frietjes! Saté wordt inmiddels in grote delen van Azië gegeten en natuurlijk in Nederland. Van oudsher is het een Indonesisch gerecht, maar al snel werd het in Maleisië en Thailand overgenomen. Saté stamt af van de Indiase kebab. Kooplieden uit India, brachten de kebab naar Java, alwaar de Javanen er hun eigen versie van maakten. De saté zoals wij hem in Nederland kennen, lijkt heel erg op de Javaanse saté.  Eet de saté met grove frietjes of rijst en een frisse mango-tomatensalsa. Deze salsa maak je door tomaten, komkommer, een rode ui en een mango in hele kleine blokjes te snijden, te mengen en het op smaak te brenben met bijvoorbeeld olijfolie of een zoetige balsamicoazijn (ik gebruik zelf graag vijgenbalsamico).

Asian cuisine: kipsaté

Asian cuisine: kipsaté

Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 5 el pindakaas
  • 1 chilipeper fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1/2 ui fijngesneden
  • 1 el sojasaus
  • 25 g palmsuiker
  • 2 el arachideolie
  • 2 el ketjap manis
  • 300 g kipfilet in blokjes

Benodigdheden

Instructies

  1. Meng de ketjap en 1 teentje knoflook en marineer hier de kip mee. Zet dit apart in de koelkast en laat minstens 20 minuten intrekken. Bak de kip in een grill- of koekepan gaar.
  2. Doe een klein beetje arachideolie in een pan en bak de ui en knoflook kort, totdat de ui zacht wordt. Voeg nu de chilipeper toe en na 1 minuut ook de pindakaas, sojasaus, arachideolie en suiker, roer goed door en zet op een laag vuur. Verwarm de saus gedurende zo'n 5 minuten en serveer bij de kip.

2 responses to “Asian cuisine: kipsaté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *