Groene thee truffels

 • voor 20 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

De oplettende kijker had misschien al door dat eten in mijn DNA zit. Mijn moeder, Gaitri Pagrach-Chandra, is namelijk de auteur van o.a. Het Nederlands Bakboek. Sinds een maand ligt ook haar nieuwste boek in de winkels, Zoete Lekkernijen. Een onafhankelijke recensie kan ik natuurlijk niet schrijven. Wel ben ik ervaringsdeskundige en heb ik dus bijna alles uit het boek wel eens een keer geproefd. Heerlijk! Een van mijn favorieten zijn de truffels. Eigenlijk had ik nooit eerder truffels gemaakt, maar het was helemaal niet moeilijk. Het moeilijkste gedeelte is eigenlijk geduld hebben. Je moet ze namelijk een aantal keer in de koelkast laten opstijven. Ik maakte de chocoladetruffels met groene thee, met in plaats van witte chocolade pure chocolade, want dat had ik in huis.

 

Groene thee truffels

Groene thee truffels


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 20 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • Vulling:
 • 125 ml verse slagroom
 • 250 g pure chocolade in stukjes (of dus witte chocolade)
 • 2 tl matcha (Japanse groene thee in poedervorm)
 • Coating:
 • 200 g pure chocolade in stukjes
 • matcha om te garneren

Benodigdheden

Instructies

 1. Doe voor de vulling de slagroom en chocolade in een pannetje op laag vuur en roer door totdat de chocolade helemaal is opgelost. Laat even afkoelen en doe de vulling een een brede, lage kom. Zet dit in de koelkast zodat het stevig kan worden.
 2. Haal na ongeveer 15 minuten uit de koelkast en maak met behulp van 2 lepels 'hoopjes' op een stuk bakpapier. Rol heel kort tussen je handpalmen om een balletje te maken. Lukt dit niet? Zet dan tussentijds weer in de koelkast.
 3. Maak de coating door de chocolade au-bain-marie te verwarmen. Dit doe je door een hittebestendige kom boven een pan kokend water te plaatsen. Let op dat de bodem van de kom het water niet raakt. Je kunt de chocolade ook in de magnetron smelten (3-5 minuten). Blijf er dan wel bij, want het brandt snel aan!
 4. Prik nu een truffel met een vork op en dompel de truffel onder in de warme chocolade. Doe dit bij alle truffels en plaats ze op een draadrek op hard te worden. Leg ook iets onder je draadrek, anders wordt het een rommeltje ;-). Garneer met wat extra matcha. Bewaar de truffels in de koelkast.
Tip: matcha bevat vrij veel cafeïne. Eet de truffels dus niet net voor het slapen gaan. Naar: Groene thee truffels, Zoete Lekkernijen, Gaitri Pagrach-Chandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *