Pepernoten cheesecake

  • voor 4 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Wat een cliché, maar zo waar: wat is het jaar weer snel gegaan! Het is bijna het einde van het jaar en dat betekent dat het bijna weer tijd is voor Sinterklaas. Sinterklaas vind ik ondanks het gedoe er rond omheen de laatste jaren nog altijd één van de gezelligste feesten van het jaar. Niet in de minste plaats vanwege alle lekkernijen die er rondom Sinterklaas kunnen worden gegeten. Wat dacht je van taai taai poppen, marsepein, pepernoten, gevulde speculaas of Sinterklaastaart? Alsof dat alles nog niet genoeg is, introduceer ik vandaag weer een nieuwe Sint lekkernij: de pepernoten cheesecake!

Pepernoten cheesecake

Pepernoten cheesecake

Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram pepernoten
  • 3 el gesmolten roomboter
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram roomkaas
  • 1 el vanille-extract
  • 4 el poedersuiker
  • 40 gram pure chocolade

Benodigdheden

  • keukenmachine (hakmolen + garde / klopper)
  • 4 schaaltjes of ramequins

Instructies

  1. Verkruimel 3/4 van de pepernoten met behulp van je keukenmachine of met een deegroller. Het lekkerste is als ze nog een beetje grof zijn!
  2. Meng de gesmolten boter er doorheen en verdeel dit mengsel over de 4 schaaltjes. Zet de schaaltjes in de koelkast.
  3.  Sla de slagroom stijf met behulp van een garde of handmixer.
  4. Klop de roomkaas los en meng de suiker en vanille-extract er doorheen. Vouw voorzichtig de slagroom hier doorheen.
  5. Haal de schaaltjes uit de koelkast en verdeel het roomkaasmengsel over de pepernoten bodem.
  6. Verwarm de chocolade au-bain marie of in de magnetron en verdeel in 4 porties. Laat in het midden van je cheesecake een druppel chocolade vallen en met een satéprikker of vork maak je vervolgens 'swirls'.
  7. Laat de cheesecakes 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer met de overgebleven pepernoten.

5 reacties op “Pepernoten cheesecake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *