Spaghetti met tonijn en tomaat

  • voor 2 personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Spaghetti met tonijn en tomaat

Dit is echt een 'gouwe ouwe'. Ik denk dat ik dit recept al sinds mijn studententijd maak. Niet gek, want het is superlekker, voedzaam en vooral ook snel te maken. Kun je geloven dat je in een kwartier tijd zo'n lekker pastaatje op tafel hebt? Zelf gebruik ik meestal volkoren pasta, omdat dit meer voedingsstoffen bevat dan witte pasta en langer een verzadigd gevoel geeft. Bovendien vind ik het eigenlijk ook wel lekker, de volkoren variant heeft net iets meer 'bite'. Wanneer tonijn uit blik in de aanbieding is, wordt er hier altijd een hele voorraad ingeslagen. Niet alleen voor deze pasta, maar bijvoorbeeld ook om lekkere broodjes tuna melt te maken, tonijn quesedillas, empanadas of een lekkere ovenschotel.

Ingrediënten

  • 180 gram
  • volkoren spaghetti
  • 400 gram
  • cherrytomaten
  • 3 el
  • kappertjes
  • 180 gram
  • tonijn uit blik
  • 1 tl
  • oregano
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

  • kookpan
  • kookpan

Instructies

  1. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan. Leg de tomaten in de pan en draai het vuur wat lager. Laat het geheel zo'n 10 minuten opstaan, totdat je ziet dat de tomaten uit hun vel 'barsten'.
  3. Voeg oregano, kappertjes en tonijn toe en verwarm het geheel nog enkele minuten.
  4. Giet de pasta af en giet de saus er overheen.
5 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *