Geroosterde groentesoep

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

De groenten kun je roosteren op de barbecue, maar ook in de oven. Door ze eerst te roosteren krijgt de soep een diepere smaak. Leg je ze eerst op de barbecue, dan krijg je bovendien ook nog eens een rokerige smaak! Ik gebruikte tomaat en paprika, maar varieer vooral lekker. Zoete aardappel en pompoen zijn bijvoorbeeld ook lekker om te gebruiken.

Geroosterde groentesoep

Geroosterde groentesoep

  • Totale benodigde tijd20 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 6 trostomaten
  • 2 rode paprika's
  • 2 teentjes knoflook (in de schil)
  • 1 tl salieblad
  • 1 vegetarisch bouillonblokje
  • 500 ml kokend water
  • optioneel: gehaktballetjes of rookworst

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • soeppan
  • staafmixer

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Leg de tomaten en paprika's in de ovenschaal. De teentjes knoflook laat je zitten in de schil en leg je ook in de ovenschaal.
  3. Zet de ovenschaal in de oven en rooster gedurende 15 minuten.
  4. Haal de groenten uit de oven en laat ze schrikken in ijskoud water. Trek het vel van de paprika af en haal ook de schil van de knoflook tenen.
  5. Snijd de groenten grof en doe ze met water, het bouillonblokje en salieblad in de pan. Breng aan de kook en laat circa 5 minuten koken.
  6. Pureer met een staafmixer en maak eventueel af met gehaktballetjes of rookworst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *