Sinterklaas truffels

 • voor 16 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Nog maar en kleine 2 weekjes en dan is het zover.... 5 december, Sinterklaas. Ook al geloof ik zo'n 20 jaar niet meer in Sinterklaas, we vieren het nog ieder jaar. Bij mijn ouders thuis eerst wat lekkers voor avondeten, wat we eigenlijk zo snel mogelijk op moeten hebben, want we zijn natuurlijk weer reuze benieuwd wat er dit jaar in de jute zak zit (of eigenlijk, wegens allergieën, in de wasmand...)

Surprises worden niet gemaakt, gedichten daarentegen worden elk jaar artistieker. Naast gedichten en cadeaus zijn er natuurlijk allerlei lekkernijen wat de feestvreugde enkel verhoogt. Dit jaar kunnen we Sinterklaas truffels toevoegen aan dat repetoire. Heerlijk volle slagroomtruffels met een vleugje speculaaskruiden, omhuld met een laagje pepernoten kruim. Simpel, maar het geeft je toch het ultieme Sinterklaasgevoel.

 

Sinterklaas truffels

Sinterklaas truffels

Aanpassen porties:

voor 16 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 200 gram pure chocoladedruppels of een pure chocoladereep in blokjes
 • 100 ml slagroom
 • 1 el speculaaskruiden
 • 1 handjevol pepernoten

Benodigdheden

 1. plastic zakje
 2. deegroller
 3. kleine pan

Instructies

 1. Zet de pan op een laag vuur en doe de slagroom, speculaaskruiden en de stukjes chocolade in de pan totdat de chocolade begint te smelten. Roer goed door met een houten spatel totdat je een egaal mengsel hebt.
 2. Haal van het vuur en giet het in een grote kom. Laat even afkoelen en zet vervolgens een uur in de koelkast.
 3. Intussen verkruimel je de pepernoten door ze in een zakje te doen en er met een deegroller op te slaan (of in de keukenmachine).
 4. Haal het chocolademengsel uit de koelkast en rol er met je handen zo'n 16 balletjes van. Lukt het niet? Zet het mengsel dan even terug in de koelkast.
 5. Rol vervolgens de chocoladeballetjes door het kruidnotenmengsel en laat ze nog een uur opstijven in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *