Pasta met broccoli en een knapperige bite

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Eindelijk een recept om de macaroni die al zo lang in de kast staat op te maken! Vaak denk je bij macaroni aan de standaard gerechten zoals 'mac and cheese' (oftewel macaroni met kaassaus), maar je kunt er ook een heel andere, minder standaard kant mee op. Ik was blij verrast met het resultaat van deze macaroni met broccoli. De citroen en kruiden geven het was fris, terwijl de panko zorgt voor een lekkere bite. Een gerecht dat het goed doet bij zowel jong als oud!

Pasta met broccoli en een knapperige bite

Pasta met broccoli en een knapperige bite

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram macaroni
  • 75 gram panko*
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 el verse peterselie (fijngehakt)
  • 1 kleine broccoli (gesneden in kleine roosjes)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1 vegetarisch bouillonblokje opgelost in 200 ml water
  • 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • scheutje olijfolie
  • * panko is Japans broodkruim en kun je bij bijvoorbeeld Albert Heijn kopen

Benodigdheden

Instructies

  1. Giet in een hete koekepan een scheutje olijfolie. Voeg de panko erbij en bak dit totdat het bruin begint te worden. Blijf goed omscheppen zodat het niet aanbrandt.
  2. Doe de panko in een kom en doe hier de citroenrasp en de peterselie bij.
  3. Kook intussen de macaroni, volgens de instructies op de verpakking, 'al dente' (beetgaar).
  4. Blancheer de broccoliroosjes 3 minuten in kokend water. Haal de broccoli uit de pan en giet af met koud water.
  5. In dezelfde koekepan die je hebt gebruikt voor de panko giet je weer wat olijfolie. Voeg de knoflook, chilipoeder en broccoli toe en bak totdat de broccoli gaar is.
  6. Giet de pasta af, zet weer op een laag vuur, roer de bouillon er doorheen, samen met de broccoli en wacht totdat de pasta het water heeft opgenomen.
  7. Haal de pasta van het vuur en roer de kaas er doorheen. Gebruik de panko als topping.
Naar: Elbow macaroni with crispy breadcrumbs and broccoli, Food Network magazine, november 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *