Chocolade stoofperentaart met speculaasbodem

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Chocolade stoofperentaart met speculaasbodem

Ik wilde een lekkere taart maken om met jullie te delen in de Sinterklaas periode. Er staat inmiddels al zo veel op het blog, dat het soms lastig is, dan nog iets heel nieuws te bedenken. Deze 13 Sinterklaas recepten bijvoorbeeld. Iets heel nieuws dus. Opeens had ik het: een decadente Sinterklaastaart met een speculaasbodem, een zachte vulling van chocolade, afgemaakt met stoofpeertjes. Decadent en tegelijkertijd understated Sinterklaas. Chique, toch?Ik ging all out met stoofpeertjes die ik eerst zelf urenlang liet opstaan. Uiteraard kun je ook wat shortcuts gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld kant-en-klare stoofpeertjes gebruiken als je geen tijd of zin hebt. Je kunt ook, net als ik, extra stoofpeertjes maken zodat je 's avonds bij het eten ook al kunt smullen van warme stoofperen. En dan natuurlijk afsluiten met deze chocoladetaart ;-)! verse stoofperen

Ingrediënten

  • voor de bodem:
  • 150 gram
  • speculaas
  • 50 gram
  • gesmolten roomboter
  • voor de vulling:
  • 150 gram
  • pure chocolade
  • 2 el
  • bruine suiker
  • 2 el
  • cacao
  • 2
  • eieren
  • 1 el
  • maïzena
  • 1 tl
  • vanille-extract
  • bovenop:
  • 2
  • stoofperen
  • (in plakjes gesneden)

Benodigdheden

  • taartvorm met een diameter van circa 20 cm
  • hakmolen om de koekjes fijn te malen (of deegroller)
  • steelpannetje
  • garde

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Verkruimel de speculaasjes in de hakmolen of doe ze in een plastic zak, leg er een theedoek op en sla een paar keer met en deegroller.
  3. Meng de speculaas met de gesmolten boter en verdeel over de bodem van je taartvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en zet de taartvorm in de koelkast.
  4. Smelt in de steelpan de boter met de chocolade en voeg de suiker en cacao toe.
  5. Wanneer het een glad geheel is, haal je het van het vuur af. Giet het vanille-extract erbij, gevolgd door de eieren en de maïzena. Klop met de garde goed door totdat je een egaal beslag krijgt.
  6. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet de chocolade vulling er overheen.
  7. Leg de plakjes stoofpeer erop en bak in de voorverwarmde oven in 15 - 20 minuten gaar. De taart is het lekkerste als deze van binnen nog een beetje zacht is, dus bak niet té lang. chocoladetaart met stoofpeertjes
7 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

3 responses to “Chocolade stoofperentaart met speculaasbodem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *