Quick & easy: Mexicaanse avocado/kip quesedilla’s

  • voor 3 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Quesedilla's zijn een soort Mexicaanse wraptosti's. Letterlijk vertaald is een quesedilla een 'kaasdingetje.' Het makkelijkste maak je ze in een tosti-apparaat of grill, maar in een koekepan of grillpan kan ook prima! Deze quesedilla's zijn gevuld met gruyère, kip, spinazie en guacamole.

Quick & easy: Mexicaanse avocado/kip quesedilla’s

Quick & easy: Mexicaanse avocado/kip quesedilla’s

Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 6 (meergranen) wraps
  • 50 gram verse spinazie
  • 6 plakken Gruyère
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/8 tl chilipoeder
  • Voor de guacamole:
  • 2 avocado's
  • sap van 1/2 limoen
  • 1/2 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 sjalotje
  • mespuntje zout

Benodigdheden

Instructies

  1. Maak de guacamole door alle ingrediënten te pureren in de blender. Klik hier voor een uitgebreidere omschrijving.
  2. Kruid de kipfilet in met paprikapoeder, chilipoeder en een snufje zout. Bak ze blokjes in een koekepan goudbruin.
  3. Leg op elke wrap een plakje Gruyère kaas, een laagje guacamole, een paar blokjes kip en een handje spinazie.
  4. Vouw de wrap dubbel en leg hem in een grill- of koekepan of onder een tosti-ijzer. Bak aan beide kanten goudbruin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.