Quick & easy: Mexicaanse avocado/kip quesedilla’s

  • voor 2 personen
Quick & easy: Mexicaanse avocado/kip quesedilla’s

Quesedilla's zijn een soort Mexicaanse wraptosti's. Letterlijk vertaald is een quesedilla een 'kaasdingetje.' Het makkelijkste maak je ze in een tosti-apparaat of grill, maar in een koekepan of grillpan kan ook prima! Deze quesedilla's zijn gevuld met gruyère, kip, spinazie en guacamole.

Ingrediënten

  • 6
  • (meergranen) wraps
  • 50 gram
  • verse spinazie
  • 6 plakken
  • Gruyère
  • 300 gram
  • kipfilet
  • in blokjes
  • 1 tl
  • paprikapoeder
  • 1/8 tl
  • chilipoeder
  • Voor de guacamole:
  • 2
  • avocado's
  • sap van 1/2
  • limoen
  • 1/2
  • rode peper
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • 1
  • tomaat
  • 1
  • sjalotje
  • mespuntje
  • zout

Benodigdheden

Instructies

  1. Maak de guacamole door alle ingrediënten te pureren in de blender. Klik hier voor een uitgebreidere omschrijving.
  2. Kruid de kipfilet in met paprikapoeder, chilipoeder en een snufje zout. Bak ze blokjes in een koekepan goudbruin.
  3. Leg op elke wrap een plakje Gruyère kaas, een laagje guacamole, een paar blokjes kip en een handje spinazie.
  4. Vouw de wrap dubbel en leg hem in een grill- of koekepan of onder een tosti-ijzer. Bak aan beide kanten goudbruin.
5 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *