Warme geitenkaas salade met framboos en peer

  • voor 1 personen
Warme geitenkaas salade met framboos en peer

Afgelopen week maakte ik voor mezelf deze yummy salade. Ik had ineens zo'n zin in warme geitenkaas, ik zou en moest een warme geitenkaas salade maken. Peer en geitenkaas is natuurlijk een klassieke combinatie, maar geitenkaas en framboos is ook té lekker. Dan vooral in combinatie met een lichtzoete balsamicoazijn.... mmmmm!

Ingrediënten

  • 40 gram
  • rucola
  • 1
  • peer
  • (in stukjes gesneden)
  • 12
  • frambozen
  • (ik nam frambozen uit de diepvries die ik ontdooide)
  • 1 handjevol
  • amandelschaafsel
  • 1 plak zachte geitenkaas
  • (bijv. Bettine Blanc)
  • 1 el
  • honing
  • lichtzoete balsamicoazijn

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Leg in een ovenvaste schaal een stuk aluminiumfolie en leg hier de plak geitenkaas op. Giet de honing over de kaas heen en leg de kaas 7 minuten in de oven.
  3. Rooster intussen in een droge pan het amandelschaafsel totdat het licht begint te bruinen.
  4. Meng de overige ingredienten en strooi hier het amandelschaafsel overheen.
  5. Haal de geitenkaas uit de oven en schuif hem van het aluminiumfolie zo op je bord (slim hè ;-)? Daarom heb je dus alu-folie nodig!).
  6. Maak af met een scheutje balsamicoazijn en voilà!
7 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Warme geitenkaas salade met framboos en peer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *