Warme geitenkaas salade met framboos en peer

  • voor 1 personen
Back to category Ga naar recept

Afgelopen week maakte ik voor mezelf deze yummy salade. Ik had ineens zo'n zin in warme geitenkaas, ik zou en moest een warme geitenkaas salade maken. Peer en geitenkaas is natuurlijk een klassieke combinatie, maar geitenkaas en framboos is ook té lekker. Dan vooral in combinatie met een lichtzoete balsamicoazijn.... mmmmm!

Warme geitenkaas salade met framboos en peer

Warme geitenkaas salade met framboos en peer

Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 40 gram
  • rucola
  • 1
  • peer
  • (in stukjes gesneden)
  • 12
  • frambozen
  • (ik nam frambozen uit de diepvries die ik ontdooide)
  • 1 handjevol
  • amandelschaafsel
  • 1 plak zachte geitenkaas
  • (bijv. Bettine Blanc)
  • 1 el
  • honing
  • lichtzoete balsamicoazijn

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Leg in een ovenvaste schaal een stuk aluminiumfolie en leg hier de plak geitenkaas op. Giet de honing over de kaas heen en leg de kaas 7 minuten in de oven.
  3. Rooster intussen in een droge pan het amandelschaafsel totdat het licht begint te bruinen.
  4. Meng de overige ingredienten en strooi hier het amandelschaafsel overheen.
  5. Haal de geitenkaas uit de oven en schuif hem van het aluminiumfolie zo op je bord (slim hè ;-)? Daarom heb je dus alu-folie nodig!).
  6. Maak af met een scheutje balsamicoazijn en voilà!

One response to “Warme geitenkaas salade met framboos en peer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *