Vegetarische pad thai

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Pad Thai ken je waarschijnlijk wel. Dit Thaise gerecht bestaat uit gebakken ('Pad') rijstnoodles met een lekkere saus, groenten en soms ook vlees.

De klassieke pad Thai met kip maakte ik al eerder voor je. Dit keer een helemaal vegetarische pad Thai. Minstens zo lekker en supersnel klaar.

Vegetarische pad Thai (zonder vissaus)

Vaak zit er kip in pad Thai. Daarnaast wordt traditioneel gezien vissaus in de saus gebruikt. In plaats van de kip gebruik ik voor dit vegetarische pad thai recept plantaardig gehakt. Je kunt dit ook prima achterwege laten.

Je kunt als alternatief namelijk een omelet bakken en deze in stukjes snijden en kort meebakken. Ook qua groenten kun je kiezen wat jij lekker vindt. Ik vind het lekker met paprika en wortel, maar heb je dat net niet in huis, kun je ook andere groentesoorten gebruiken. De pad Thai is helemaal af als je hem garneert met bosui en pinda's!

Ook glutenvrij!

Heb je een beetje over? Dan kun je dit prima bewaren in de koelkast of vriezer. Piep het even op in de magnetron en je kunt er nog een keer van genieten.

Omdat we trouwens rijstnoodles gebruiken is het gerecht ook nog eens glutenvrij. Let er wel op, dat als je het glutenvrij wil houden, je glutenvrije sojasaus, tamari of coconut amninos gebruikt.

Tip: ga je graag voor extra gezond? Je kunt ook zilvervliesrijstnoodles gebruiken. Deze bevatten meer vezels dan witte rijstnoodles.

Een vegetarische pad thai maken is makkelijk, snel en helemaal naar eigen smaak. Heb jij dit recept al eens geprobeerd?

Vegetarische pad thai

Vegetarische pad thai

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3 wortels
  • 1 rode paprika
  • 2 bosuien
  • 200 gram rijstnoodles (bijvoorbeeld 5 mm)
  • 3 el grof gehakte geroosterde pinda's
  • 200 gram vegetarisch gehakt (optioneel)
  • vegetarische pad thai saus:
  • 5 el (glutenvrije) sojasaus
  • 2 tl kokosbloesemsuiker (of rietsuiker)
  • 2 tl sesamolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 sjalotje (fijngesneden)
  • 1 el limoensap
  • 1 tl maizena
  • 1/4 tl witte peper

Benodigdheden

  • kookpan
  • wok of diepe koekenpan

Instructies

  1. Meng in een kommetje of beker alle ingrediënten voor de saus en zet dit apart.
  2. Snijd de wortel en paprika in zo klein mogelijke blokjes.
  3. Verdeel de bosui in het witte stuk en het groene stuk. Het witte stukje snijd je fijn. Het goede stuk snijd je in ringen.
  4. Houd de ringen apart. Voeg het wit toe aan de saus.
  5. Zet de wok op middelhoog vuur. Voeg alle groenten toe, bak 2 minuten en voeg dan het gehakt toe. Bak dit rul en giet dan de saus erbij. Draai het vuur laag.
  6. Kook intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel goed af met koud water zodat ze niet gaan plakken.
  7. Voeg de noedels toe aan de wok door de groenten en saus zodat de noodles bedekt worden.
  8. Schep uit de pan en verdeel over 3 kommetjes. Garneer met het groen van de bosui en grof gehakte pinda's.

Een reactie op “Vegetarische pad thai

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.