Loaded hummus met harissa gehaktballen en bloedsinaasappel

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Loaded hummus: een gerecht dat je thuis serveert als een snelle en lekkere doordeweekse maaltijd of meeneemt naar een feestje als heerlijk voorgerecht. Je topt de hummus af met alles wat jij zelf lekker vindt. Geloof me, dit wil je maken!

Loaded hummus maken

Voor de basis van dit recept is het belangrijk om zelf hummus te maken van gedroogde kikkererwten (a la Ottolenghi). Dit gaat echt een groot verschil maken om je loaded hummus zo lekker mogelijk te maken. Inmiddels ben ik zelfs zo 'verwend' dat ik de 'normale' hummus uit de supermarkt niet meer lekker vind.

Naast gedroogde geroosterde kikkererwten, gebruik je voor hummus knoflook, goede olijfolie, tahin, citroensap en kruiden naar wens. Heerlijk!

De hummus eet je traditioneel met pita brood. In dit recept laat ik je zien hoe ik loaded hummus het liefst zelf maak: met harissa gehaktballen, ingelegde rode ui en bietjes en bloedsinaasappel!

Harissa gehaktballen

Harissa is een Noord-Afrikaanse chilisaus die traditioneel wordt gebruikt als specerij in de Marokkaanse keuken. Het is een mix van gedroogde chili, gerehydrateerd en vermengd met knoflook, unieke specerijen en zuur (azijn en/of citrus). Afhankelijk van het ingrediënt kan harissa rokerig, kruidig, pittig of al het bovenstaande zijn. Heel lekker dus om in een gehaktballetje te verwerken!

Ingelegde rode ui en bietjes

Wat dit gerecht helemaal af maakt zijn de ingelegde rode uien en bietjes. Je kunt ze meteen opeten, maar om de smaken tot hun recht te laten komen raad ik aan minstens een paar dagen te wachten.

Nadat ik de potten heb gevuld met de groenten en de pekel, laat ik deze ongeveer een halve dag op het aanrecht staan. Daarna zet ik hem in de koelkast. Je kunt dit dus al heel goed een aantal dagen van tevoren maken.

De hummus beleggen is het leukste gedeelte, en hoe creatiever je bent, hoe beter. Zo maak je het gerecht helemaal naar je eigen hand en pas je het elke keer aan met seizoensingrediënten. Laat je me in de reacties weten wat jouw favoriete toppings zijn?

Loaded hummus met harissa gehaktballen en bloedsinaasappel

Loaded hummus met harissa gehaktballen en bloedsinaasappel

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • hummus (zie recept hummus a la Ottolenghi)
  • 300 gram (vegetarisch) gehakt
  • 1 el harissa
  • 2 gekookte bietjes
  • 1 rode ui
  • 2 el azijn
  • 2 bloedsinaasappels
  • 2 takjes dille
  • 1 tl za'atar

Benodigdheden

  • Koekenpan

Instructies

  1. Gebruik het hummusrecept van Ottolenghi als basis voor de zelfgemaakte hummus.
  2. Meng (vegetarisch) gehakt met harissa en draai gehaktballetjes. Bak deze met wat boter in een pan.
  3. Snijd de bietjes en rode ui in plakjes en leg deze vervolgens in azijn. Laat even intrekken.
  4. Snijd intussen de bloedsinaasappels in plakjes.
  5. Top de hummus met de plakjes bloedsinaasappel, de ingelegde ui en biet, de harissa gehaktballen, za'atar en dille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *