Vegan saté bowl
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Deze vegan bowl doet me een beetje denken aan een mix tussen gado-gado en vegetarische saté. En beiden zijn verrukkelijk, dus waarom niet combineren en er mijn eigen twist te geven? Voor de saté gebruikte ik tofu die ik lekker inkruidde en waar later een lekkere satésaus overheen zou komen. Normale kroepoek wordt gemaakt van garnalen, dus voor de vegan variant nam ik cassave kroepoek. Nog wat lekkere groentes erbij zoals wortel en avocado en klaar is je bowl!
Ideaal als je zin hebt in iets lekkers, maar niet persé in vlees of vis. Of als je net als ik, vaker kiest voor plantaardige alternatieven om af te wisselen.
Vegan saté bowl
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram zilvervliesrijst
- 1 blok tofu
- 7 el pindakaas
- 2 el azijn
- 2 el rode curry pasta
- 2 el sojasaus
- 2 tl bruine suiker
- sap van 1 limoen
- 200 ml water
- 2 wortels
- 2 avocado's
- 2 bosuien
- 1 zak cassave chips
- scheutje olie (kokosolie of arachideolie bijvoorbeeld)
Benodigdheden
- kookpan voor de rijst en satésaus
- koekenpan
- keukenrol
Instructies
- Laat de tofu uitlekken en wikkel in keukenrol. Plaats iets zwaars op de keukenrol zodat de tofu zo droog mogelijk wordt.
- Kook intussen de rijst.
- Meng in een middelgrote kom 1 el pindakaas, 2 el currypasta, 1 el sojasaus en de 1 tl bruine suiker.
- Snijd de tofu in blokjes en leg in de kom marinade.
- Snijd intussen de wortels, avocado's en bosui en zet apart.
- Meng in een (steel)pannetje de pindakaas die over is, water, sojasaus, limoensap, azijn en 1 tl bruine suiker. Roer goed door en verwarm tot een mooie gladde saus.
- Serveer de rijst met daarop de groente, tofu, pindasaus en de kroepoek.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 875 | Calorieën uit vetten 424 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 50g, Waarvan | 77% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 41% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 30g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 9g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen