Vegan saté bowl

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze vegan bowl doet me een beetje denken aan een mix tussen gado-gado en vegetarische saté. En beiden zijn verrukkelijk, dus waarom niet combineren en er mijn eigen twist te geven? Voor de saté gebruikte ik tofu die ik lekker inkruidde en waar later een lekkere satésaus overheen zou komen. Normale kroepoek wordt gemaakt van garnalen, dus voor de vegan variant nam ik cassave kroepoek. Nog wat lekkere groentes erbij zoals wortel en avocado en klaar is je bowl!

Ideaal als je zin hebt in iets lekkers, maar niet persé in vlees of vis. Of als je net als ik, vaker kiest voor plantaardige alternatieven om af te wisselen.

Vegan saté bowl

Vegan saté bowl

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 1 blok tofu
  • 7 el pindakaas
  • 2 el azijn
  • 2 el rode curry pasta
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl bruine suiker
  • sap van 1 limoen
  • 200 ml water
  • 2 wortels
  • 2 avocado's
  • 2 bosuien
  • 1 zak cassave chips
  • scheutje olie (kokosolie of arachideolie bijvoorbeeld)

Benodigdheden

  • kookpan voor de rijst en satésaus
  • koekenpan
  • keukenrol

Instructies

  1. Laat de tofu uitlekken en wikkel in keukenrol. Plaats iets zwaars op de keukenrol zodat de tofu zo droog mogelijk wordt.
  2. Kook intussen de rijst.
  3. Meng in een middelgrote kom 1 el pindakaas, 2 el currypasta, 1 el sojasaus en de 1 tl bruine suiker.
  4. Snijd de tofu in blokjes en leg in de kom marinade.
  5. Snijd intussen de wortels, avocado's en bosui en zet apart.
  6. Meng in een (steel)pannetje de pindakaas die over is, water, sojasaus, limoensap, azijn en 1 tl bruine suiker. Roer goed door en verwarm tot een mooie gladde saus.
  7. Serveer de rijst met daarop de groente, tofu, pindasaus en de kroepoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *