recept

Meteorologisch gezien is het zomer, dus tijd voor meer zomer recepten! Wat is nou een betere manier om je maaltijd af te sluiten op een zomerse dag dan met een tropische fruitsalade? ...... Een tropische fruitsalade in een kokosnoot! Ik gebruikte bekende en minder bekende vruchtensoorten. Devon schr...

recept

Bij soep denk je misschien al snel aan winter of koude dagen, maar niets is minder waar. Deze pittige Aziatische soep: laksa wordt juist ook gegeten als het warm is. Immers is het in Maleisië, waar de soep vandaan komt, altijd een aangename temperatuur! Het lijkt heel gek om dan een warm én pittig...

recept

Ook wel 'laab' of 'laap'. Dit gerecht wordt in Laos en delen van Thailand gegeten en zoals bij veel (Aziatische) gerechten zijn er talloze manieren om dit gerecht te maken. De larb wordt vaak met varkensvlees gemaakt, maar ook weleens met kip. Het gerecht is weer eens wat anders dan anders en door d...

recept

Sinds een tijdje ben ik gek op de Vietnamese keuken! Het is vol van smaak en tegelijkertijd fris. Vaak vind je in de Vietnamese gerechten kruiden als munt en koriander en ook vaak vissaus. Een van mijn Vietnamese favorieten is nog altijd de springroll (rijstvel loempia), maar ook een lekker simpele ...

recept

Voor deze lekkere salade heb je slechts een paar ingrediënten nodig. De zwarte rijst ziet er niet alleen bijzonder uit, het is ook nog eens heel erg gezond én lekker! Zwarte rijst, of 'verboden rijst' is nog gezonder dan zilvervliesrijst met onder andere meer eiwit en veel meer antioxidanten. Daar...

recept

Eend en sinaasappel zijn een klassieke combi die je tegenkomt in bijvoorbeeld de Franse keuken. Deze salade is een fusion gerecht geworden: Frans met een vleugje Aziatische door bijvoorbeeld de dressing en de taugé.

recept

Een tijdje geleden maakte ik springrolls met onder meer kip en garnalen. Deze springrolls (of loempia's) worden gemaakt van rijstvellen en worden rauw gegeten. Lekker, makkelijk én gezond! Vandaag ga ik voor een lekker zomerse variant met mango, bosui en romaine sla én een lekkere pindasaus om de ...

recept

Een tijdje terug konden jullie via Facebook meedoen aan een winactie en gaf ik 2 keer het boek 'Indisch koken - tasty happiness' weg. Zelf kreeg ik ook een exemplaar waarover je binnenkort meer zult lezen. Een van de recepten waar mijn ook meteen op viel waren de sajoer boontjes. Een bekend gerecht ...

recept

Hallo! Het is al enige tijd geleden dat ik weer een blog geschreven heb voor jullie, maar hier  is er weer één voor het maken van sambal. Waar komt sambal eigenlijk vandaan? Dat was de vraag die ik mezelf stelde toen ik aan dit blog begon. Ik vind het altijd interessant om dingen te onderzoeke...

recept

Toen ik op de Amerikaanse site Skinny Taste Korean Rice bowls zag, wist ik meteen dat ik hier ook een variant op wilde maken. Het is namelijk een erg eenvoudig idee wat me ook nog eens lekker leek! Het idee is dat je eigenlijk gewoon alles in één kom ('bowl' dus) serveert. De rijst kook je en het ...

recept

Dit dessert kun je ook makkelijk als ontbijt eten. Sterker nog, wat ik overhield at ik de volgende dag als ontbijt. Koud is het namelijk ook erg lekker! Bovendien zit dit gerecht boordevol voedingsstoffen. Die voedingsstoffen komen van onder andere de bananen, de mango en zwarte rijst. Zwarte rijst ...

recept

Doordeweeks moeten eten vooral snel zijn! Dat is in de meeste huishoudens zo en ook hier, ondanks dat ik foodblogger ben, is dat niet anders. Werk, sporten, andere activiteiten. Doordeweeks is er vaak niet de tijd (en de puf!) om uitgebreid in de keuken te staan. En wat maak je dan? Wat we vaak lekk...

recept

Zo'n 8 jaar geleden was ik op de Filipijnen. Als je nog een mooie reisbestemming zoekt,  kan ik je die zeker aanraden. Want naast prachtige natuur, vriendelijke mensen en lekker weer, is ook het eten nog eens heel lekker. Toegeven, sommige gerechten waren wel erg gek en ook het live slachten van de...

recept

Dit recept voor Thaise groene curry zit al zo lang in mijn repertoire dat het gek is dat ik hem niet eerder heb uitgewerkt. Misschien juist wel daarom. Voor mij is dit recept namelijk zo gewoon, dat ik er niet meer bij nadenk en dus ook vergeet om hem uit te werken. De vorige keer hadden we een mooi...

recept

Kip spiesjes maak ik wel vaker, maar waarom eigenlijk nooit zalmspiesjes? Deze zalmspiesjes zijn voorzien van een lekkere Aziatische marinade. Omdat deze al zo vol van smaak is, heb je verder weinig nodig. Een simpel noodle bijgerecht wat geïnspireerd is op chow mein, wat komkommer en klaar ben je!...

recept

Als ik geen zin heb om uitgebreid te koken, maar ik wil toch een gezonde maaltijd op tafel toveren, komt er nogal een soepje op tafel te staan. Een van mijn favorieten is de broccolisoep. Het voordeel van de broccolisoep is dat het lekker makkelijk is en mega gezond. Via Bloglovin zag ik een recept ...

recept

Deze salade is geïnspireerd op een salade die ik op Bon appetit voorbij zag komen. Deze lauwwarme salade doet het goed als diner, maar ook als lunch. Ik nam de leftovers de volgende dag mee naar werk en smulde er gewoon nog een keer van :-). Udon noodles zijn trouwens dikke noodles die je bij de gr...

recept

Met restjes kun je vaak nog hele lekkere gerechten maken. Ik maakte al eerder zalmkoekjes van restjes zalm, en aardappelwafels van restjes aardappelpuree. Van restjes rijst kun je heel fijn gebakken rijst maken! Hierbij bak je de rijst op met groente, ei en soms wat vlees of vis. Ik gebruikte gerook...

recept

Zelf vind ik het leuk om van over de hele wereld gerechten te maken. Ook van keukens die misschien iets minder bekend zijn. Want iedereen kent wel de Chinese keuken, Thaise keuken en de Japanse keuken, maar ben je ook al bekend met de Koreaanse keuken? Deze beef bulgogi is een typisch Koreaans gerec...

recept

Aangezien we laatst een groot pakket met bonen en linzen van Mahuna thuisgestuurd kregen staan bonen en linzen nóg vaker op het menu tegenwoordig. Met de rode linzen besloot ik een soep te maken. Wist je trouwens dat (deze) rode linzen ruim 25 gram eiwitten per 100 gram bevatten? En dat helpt weer ...

recept

Dit recept is heel losjes geïnspireerd op de Thaise pad thai. De rijst noodles zijn lekker licht en hebben een fijne structuur. Eten jullie ook weleens rijst noodles? Ik vind het een lekker alternatief voor noodles of rijst, als je eens wat anders wilt. Bij grotere supermarkten kun je rijst noodles...

recept

Nou jongens, gewoon omdat het kan, toch maar weer eens een lekker recept met pompoen. Een curry met pompoen, daar had ik zelf niet zo snel aan gedacht, maar ik werd geïnspireerd toen ik op Bloglovin' de pompoencurry van Love & Lemons tegenkwam. Wat een goed idee! Ik maakte voor het recept mijn ...

recept

Al eerder schreef ik over het nieuwe kookboek van Masterchef Australia's meest flamboyante jurylid: Matt Preston, dat ik een tijdje geleden thuis gestuurd kreeg. Eindelijk had ik tijd om wat uit het boek te maken. Deze Aziatische salade sprong bij mij meteen in het oog. Geen verkeerde keuze, zo blee...

recept

Met het regenachtige weer, had ik zin in iets warms. Soep om precies te zijn. Nu heb ik al veel verschillende groentensoepen op mijn blog staan, dus ik had zin in iets anders. Een Aziatische soep met rundvlees. Nu betwijfel ik of de Vietnamezen echt Worcestersaus gebruiken, maar in deze soep was het...

recept

Eigenlijk heb ik pas twee keer in mijn leven tapiocaballetjes gegeten: in een overheelijk dessert op de Filippijnen en in de Bubble Tea in Singapore. Beide keren beviel het me eigenlijk wel. De balletjes zijn heel zacht en een beetje gelei-achtig wat voor een bijzondere structuur zorgt. Toen ik bij ...

recept

Vandaag een ideaal, licht receptje voor op de BBQ óf in de pan. Want wie zegt dat je voor burgers altijd brood nodig hebt? Deze Aziatische stijl kipburgers smaken heerlijk met maïs. En maïs vinden we het lekkerst als 'ie is gegrild en dan wordt geserveerd met een klontje roomboter en kruiden. Voi...

recept

Nu het steeds warmer wordt, zou ik zo elke dag een salade kunnen eten. Salades zijn wat mij betreft verre van saai en hoeven ook helemaal niet perse sla of iets dergelijks te bevatten. Neem deze heerlijke Aziatische salade met kip, mango en papaja. De dressing in combinatie met de lekker gekruide ki...

recept

Ik ben me steeds meer aan het verdiepen in het eten volgens de seizoenen. Deze maand is bijvoorbeeld dé maand voor bloemkool. Tijd dus voor weer een lekker en snel bloemkool gerecht. Door de bloemkool te roosteren blijft het lekker knapperig. De Oosterse marinade maakt het weer eens wat anders. Wij...

recept

Een van mijn favoriete soepen is toch zeker wel de pompoensoep. Toen ik net mijn blog had, heb ik al een pompoensoep recept geplaatst, maar ja, die was wel erg basic zag ik ;-). Tijd dus voor een nieuw recept! Lekker pittig en net weer wat anders dan anders doordat er romige gehaktballetjes (met kok...

recept

Hoe maak je nou lekkere krabkoekjes? heel simpel: als basis neem je krab uit blik, daar doe je ei en paneermeel bij en kruiden die je lekker vindt. Ik vind het het lekkerste als het pit heeft en doe dit door gember, rode peper en platte peterselie te gebruiken. Bij voorkeur gebruik ik verse gember, ...

recept

Ik heb jullie al eerder verteld dat ik op de meest random momenten geïnspireerd raak. Laatst was ik bij de Salad Company in Utrecht waar ik een lekkere salade at met vers gegrilde tonijn. Dit inspireerde me om thuis zelf aan de slag te gaan met een salade met verse tonijn. Wat ik leuk vind aan deze...

recept

Vorige week kreeg ik een box thuisgestuurd van het Duitse foodboxconcept Marley Spoon. Het idee is dat je alles krijgt wat je nodig hebt om een gerecht voor 2 personen te maken. Voor 2 personen was dit echt te veel, ik had leftovers die ik de volgende dag lekker op werk kon eten. Per week kun je uit...