Kip cashew

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Kip cashew

Zijn jullie ook niet dol op dit soort, klassieke kip en rijstrecepten boordevol smaak? Ik maakte al eerder een aantal soortgelijke recepten. De Kip Siam bijvoorbeeld of de sesam kip. Toch is dit weer een net wat ander recept: de bekende Kip Cashew. Er zijn tal van variaties te bedenken, want eigenlijk heb je in ieder geval kip en cashewnoten nodig. De rest kan, als je het letterlijk neemt, verschillen.

Dit recept maakt gebruik van de typisch Aziatische smaken. Ondanks dat de Kip Cashew vast een Nederlands bedenksel is (of een manier om Kip Siam aan te duiden), smaakt het toch wel authentiek Aziatisch. Ik maakte gebruik van o.a. gember en witte peper. Witte peper in een specerij wat je waak terug vindt in bijvoorbeeld de Thaise keuken. De vrolijk gekleurde paprika en de groene bosui maken het helemaal af!

Ik koos voor een basis van zilvervliesrijst, omdat dit meer vezels bevat en daardoor langer zorgt voor een verzadigd gevoel. Je kunt uiteraard ook witte rijst (liefst pandan) of zelfs warte rijst gebruiken. Net wat je lekker vindt!

Ingrediënten

  • 300 gram
  • kipfilet
  • (in blokjes gesneden)
  • 1 tl
  • maïzena
  • 1/4 tl
  • witte peper
  • 1/8 tl
  • zwarte peper
  • saus:
  • 3 el
  • sojasaus
  • 2 el
  • water
  • 1 el
  • honing
  • 1 tl
  • mirin
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (fijngesneden)
  • 1 el
  • verse gember
  • (fijngesneden)
  • 1 tl
  • maïzena
  • 1/4 tl
  • witte peper
  • verder nodig:
  • 100 gram
  • geroosterde (ongezouten) cashewnoten
  • 2
  • paprika's (in kleine blokjes gesneden)
  • (zilvervlies)rijst om erbij te serveren
  • 2
  • bosuien
  • (in dunne ringen gesneden)

Benodigdheden

  • wok
  • kookpan voor de rijst

Instructies

  1. Spoel de rijst af met koud water en kook volgens de instructies op de verpakking.
  2. Strooi de maïzena, samen met wat zwarte en witte peper over de kip en verdeel goed.
  3. Zet de kip apart en maak intussen de saus. Meng daarvoor eerst maïzena met 1 el koud water tot een glad papje.
  4. Voeg vervolgens de overige ingrediënten voor de saus toe.
  5. Zet de wok op hoog vuur en giet olie in de pan.
  6. Bak de kip gaar. Voeg de paprika en het wit van de bosui toe en bak circa 2 minuten. Draai het vuur lager en giet de saus erbij.
  7. Laat de saus inkoken tot het de juiste dikte heeft (dit duurt ongeveer 1 minuut).
  8. Strooi de cashewnoten er overheen.
  9. Serveer met rijst en garneer met de groene bosuiringen en eventueel meer cashewnoten.
1 mensen willen het maken
2 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Kip cashew

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *