Springroll bowl

  • voor 3-4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Springroll bowl

De springrolls doen het altijd erg goed. Zowel hier in huis als op de blog. De klassieke springrolls met kip en garnalen bijvoorbeeld. In Canada kocht ik ter imspiratie wat mooie kooktijdschriften. Ik viel bijna achterover van hoe duur de meeste mooie kooktijdschriften er zijn, maar onder het mom van kennis en inspiratie opdoen, kocht ik ze toch.

Forks over Knives

Onder de tijdschriften bevond zich het magazine Forks over Knives. Nou zei mij dat niet direct wat, maar in de VS en Canada schijnt dit een hele beweging te zijn met een bijbehorende Netflix documentaire over vegan eten, tijdschriften en producten. In dit tijdschrift stond een variant op de springroll bowl. Deze heb ik als basis gebruikt en aangepast naar smaak.

Variatie

We eten thuis regelmatig vegan. Zeker een keer of 4 per week. Soms is dit ook nog eens vegan. Vegan eten kan superlekker en smakelijk zijn! Zo ook deze springroll bowl. Je neemt de elementen van een springroll, maar dan niet in een rijstvelpapier. Je doet ze namelijk in een kom. Je kunt dus heerlijk zelf variëren! Sinds kort kun je van Go Tan in de supermarkt volkoren rijstnoodles kopen, dus die heb ik meteen hiervoor aangewend. Uiteraard kun je ook normale rijstnoodles nemen en ook met de andere elementen kun je lekker variëren.

De pindasaus en de gebakken uitjes zorgen wat mij betreft voor de finishing touch!

Ingrediënten

  • 125 gram
  • taugé
  • 1 bosje
  • radijsjes
  • 300 gram
  • wortel
  • 1/2
  • komkommer
  • 2
  • bosuien
  • 250 gram
  • volkoren noodles
  • pindasaus:
  • 2 el
  • pindasaus
  • 200 ml
  • plantaardige melk
  • 1 el
  • sojasaus
  • 1 tl
  • maple syrup
  • sap van 1
  • limoen
  • toppings (optioneel):
  • verse koriander
  • jalapeño peper
  • gebakken uitjes

Benodigdheden

  • steelpannetje
  • spiraalsnijder (optioneel)

Instructies

  1. Maak de noodles klaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Spoel de taugé goed af. Giet water in de steelpan en beng aan de kook. Voeg de taugé toe. Kook 2 minuten en spoel af met koud water.
  3. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
  4. Snijd de wortel in spiraalvorm met behulp van de spiraalsnijder. Snijd ze anders met een scherp mes in 'luciferstokjes'.
  5. Snijd de komkommer ook in dunne reepjes.
  6. Snijd de bosui in ringen.
  7. Spoel de steelpan af. Voeg alle ingrediënten voor de pindasaus toe aan de steelpan en verwarm op laag vuur. Voeg zonodig wat extra vocht toe.
  8. Bouw de springroll bowl in de kom op. Begin met wat noodles en leg de groenten er bovenop.
  9. Maak af met pindasaus, gebakken uitjes, koriander en plakjes jalapeño peper.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-).
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *