Vegetarisch pad thai recept met tofu

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een pad thai vind je al op deze blog, maar een pad thai nog niet. Tot vandaag! Recent kreeg ik het boek 'Koken met Keukenliefde' van Annemiek Verweij. Annemiek is ongeveer tegelijk met mij begonnen met bloggen over eten en heeft inmiddels een van de populairste receptenblogs van Nederland: Keukenliefde. Het werd dus hoog tijd voor een boek ;-).

Nadat ik haar boek heb doorgebladerd (wat een knappe prestatie altijd, hè?), bedacht ik al meteen dat ik de vegetarische pad thai wilde maken. Deze variant op de klassieke pad thai bevat ei en tofu. Het bevat géén vissaus en is dus echt helemaal geschikt voor vegetariërs. Ik heb enkele kleine aanpassingen gedaan aan het originele recept. Annemiek gebruikt wokgroenten. Ik ging zelf voor wortels, paprika en bosui. Maar champignons bijvoorbeeld zijn er denk ik ook heel lekker bij. Mijn rijstwijnazijn was op en daarom ging ik voor sesamolie en een klein beetje limoensap.

Het eindresultaat is een lekkere, vegetarische pad thai, vol van smaak! Voor ons tweeën was het net iets te veel en dus hebben we er de volgende dag met de lunch weer heerlijk van gesmuld!

Vegetarisch pad thai recept met tofu

Vegetarisch pad thai recept met tofu

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 225 gram rijstnoodles
  • 375 gram tofu (drooggedept en in blokjes gesneden)
  • 150 gram wortel (julienne gesneden)
  • 2 rode paprika's (in dunne reepjes gesneden)
  • 2 bosuien (in dunne ringen gesneden)
  • 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd en fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 3 eieren
  • 8 el sojasaus
  • 2 tl sambal manis
  • 3 el zoete chilisaus
  • 2 el sesamolie
  • 1 el limoensap
  • toppings:
  • verse koriander
  • limoenpartjes
  • cashewnoten

Benodigdheden

  • kookpan
  • wok
  • vergiet

Instructies

  1. Marineer de tofu blokjes in de helft van de sojasaus en de helft van de sambal. Zet apart tot je het gaat gebruiken.
  2. Kook intussen de rijstnoodles volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel om met koud water zodat ze niet gaan plakken.
  3. Zet de wok op hoog vuur. Giet olie in de pan (arachideolie of kokosolie bijvoorbeeld) en bak de tofu, samen en de marinade enkele minuten. Voeg de groenten toe, samen met de chilipeper en de knoflook en bak 4 minuten.
  4. Schep de groenten opzij en breek de eieren in de pan. Kluts deze een beetje los en laat de eieren garen. Roer daarna door de rest heen.
  5. Voeg de noodles toe, samen met het restant sojasaus en sambal, chilisaus, sesamolie en limoensap.
  6. Giet eventueel extra water bij om het nog smeuïger te maken.
  7. Garneer met cashewnoten (of pinda's), koriander en serveer de limoenpartjes erbij.
Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen en affiliate links. Dit doet niets af aan mijn mening. Deze affiliate links kosten jou niks, maar wanneer je via deze link wat koopt, ontvang ik een kleine vergoeding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *