Bulgogi bowl met mango, rode kool en avocado

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Bulgogi bowl met bulgogi (Koreaans rundvlees), rijst en groente. Dat klinkt lekker toch? Helemaal als ik je vertel dat bulgogi heerlijk Koreaans gekruid rundvlees is wat normaal op een barbacue of bakplaat wordt gebakken. Laat je dan ook zeker niet afschrikken door de ingrediëntenlijst. Wat je krijgt is een supersmakelijke maaltijd!

Bulgogi bowl met héél veel mega lekkere toppings

Een bodem van rijst, daar bovenop heerlijke toppings van gemarineerd rundvlees, avocado, rode kool, mango, bosui en optioneel sesamzaadjes en koriander. Een bak vol kleur en een bak vol smaak! Op deze bulgogi bowl kun je je fantasie de vrije loop laten. Je kunt groenten vervangen, alhoewel deze combi toch echt wel héél erg lekker is! Wist je trouwens dat bulgogi zóó populair is in Zuid-Korea dat zelfs de grote gele M een heuse bulgogi burger in het land serveert?! Deze bowl is vast minstens zo lekker ;-).

Serveer je bulgogi bowl in je mooiste kommetjes en geniet er lekker van!

Bulgogi bowl met mango, rode kool en avocado

Bulgogi bowl met mango, rode kool en avocado

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 125 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram ossenhaas
  • marinade:
  • 1 rode peper
  • 1 centimeter gember (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el sriracha
  • saus:
  • 3 el pindakaas
  • 1 el srirachasaus
  • 1 el sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • verder nodig:
  • 1/3 verse rode kool
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 2 bosuien (fijngesneden)
  • verse koriander
  • olie naar keuze om in te bakken (kokosolie of pindaolie bijvoorbeeld)

Benodigdheden

  • kookpan
  • wok of koekenpan

Instructies

  1. Snijd het vlees in flinterdunne reepjes. Maak de marinade door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Leg hier het vlees in en zet dit apart.
  2. Maak de saus door de pindakaas te mengen met sriracha, sojasaus en limoen. Voeg 3 el water toe zodat je een saus krijgt. Is het nog niet vloeibaar genoeg? Giet er dan voorzichtig een klein beetje water bij.
  3. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd de kool en de mango in dunne reepjes.
  5. Halveer de avocado en snijd ook de beide avocado helften in dunne plakjes.
  6. Zet de wok of koekenpan op hoog vuur. Giet olie in de pan (arachideolie of kokosolie bijvoorbeeld). Bak de reepjes vlees op hoog vuur gaar.
  7. Bouw nu de bulgogi bowl op. Begin met een laag rijst, ga dan door met de kool, mango, vlees, bosui en avocado. Maak af met de saus, korianderblaadjes en eventueel sesamzaadjes.
De kom op de foto is een cadeautje van Zuperzozial en is gemaakt van bamboe. De kommen zijn in allerlei leuke kleuren verkrijgbaar!

One response to “Bulgogi bowl met mango, rode kool en avocado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *