Bulgogi (Koreaans rundvlees)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zelf vind ik het leuk om van over de hele wereld gerechten te maken. Ook van keukens die misschien iets minder bekend zijn. Want iedereen kent wel de Chinese keuken, Thaise keuken en de Japanse keuken, maar ben je ook al bekend met de Koreaanse keuken? Deze beef bulgogi is een typisch Koreaans gerecht welke men eet met sla bladeren en rijst. Traditioneel wordt de saus met peer gemaakt, ik deed dit anders: met honing en mirin (hoewel mirin niet Koreaans is, zie je dit weleens in de Amerikaans-Koreaanse recepten). Het vlees laat je minstens een kwartier marineren, maar nog beter is om het de avond van te voren in te kruiden zodat de bulgogi op de dag zelf boordevol smaak zit! Was jij al bekend met de Koreaanse keuken en zijn er misschien nog meer wereldkeukens waarvan jij misschien weleens een gerecht zou willen zien? Laat het weten in de comments!

Bulgogi (Koreaans rundvlees)

Bulgogi (Koreaans rundvlees)

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 220 gram rundvlees
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl mirin
  • 1 tl honing
  • 1/2 tl sesamolie
  • 3 bosuien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/8 tl zwarte peper
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 tl maizena
  • Om te serveren:
  • gekookte witte rijst
  • sla bladeren

Benodigdheden

  1. grillpan

Instructies

  1. Snijd het witte gedeelte van de bosui fijn. Het resterende, groene deel, snijd je in ringen.
  2. Houd de bosui ringen apart en meng de fijngesneden bosui met de fijn geperste knoflook, mirin, sesamolie, sojasaus, zwarte peper en honing en giet dit over het rundvlees heen. Laat tenminste een kwartier in de koelkast intrekken.
  3. Intussen kun je alvast je rijst koken en de slabladeren wassen.
  4. Zet een pan op hoog vuur en Bak hier het vlees in. Houd de marinade zoveel mogelijk uit de pan zodat je deze later kunt toevoegen.
  5. Wanneer het vlees mooi gaar is, voeg je de overgebleven marinade toe, samen met de maizena.
  6. Leg de slablaadjes op een bord, doe hier een bolletje rijst in, leg er wat vlees op en garneer met de groene bosui ringetjes en sesamzaad.
Bulgogi met rijst en sla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *