Kip tandoori salade

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een van mijn favoriete recepten is de kip tandoori. Dit gerecht is zooo makkelijk. Ik meng altijd meteen een flinke pot met kruiden zodat ik weer even vooruit kan. Omdat het droge kruiden zijn, kun je het hartstikke lang goed houden. De tandoori is lekker om zo met rijst of naan brood te eten of kun je gebruiken in mijn Indiase tosti. Dit keer maakte ik van de kip tandoori een lekkere salade met ananas, spinazie en gegrilde puntpaprika. Benieuwd hoe je dit kruidenmengsel maakt? Bekijk dan dit recept voor kip tandoori. Bewaar de kruiden in een afgesloten (weck)pot en je hebt er maandenlang plezier van :).

Kip tandoori salade

Kip tandoori salade

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilethaasjes
  • 1 el tandoori kruiden (zie intro)
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • sap van 1/2 citroen
  • 150 gram babyspinazie
  • 1 zoete puntpaprika
  • 100 gram verse ananas
  • sap van 1 limoen
  • 2 takjes verse koriander
  • zout naar smaak
  • scheutje olie

Benodigdheden

  1. ovenschaal
  2. grill- of koekenpan

Instructies

  1. Meng het kruidenmengsel met het citroensap, yoghurt, zout en knoflook.
  2. Leg de kipfilethaasjes in de ovenschaal en verdeel het yoghurtmengsel over de kip. Dek goed af en zet tenminste 15 minuten in de koelkast.
  3. Ontdoe intussen de puntpaprika van de zaadlijsten en snijd in de lengte in 6 lange repen.
  4. Zet de pan op hoog vuur en giet er wat olie in. Bak de paprika op hoog vuur aan beide kanten bruin. Verwijder eventueel met een scherp mes het vel van de paprika.
  5. Verwarm de oven voor op 200 C en bak de kip in 20-25 minuten gaar.
  6. Meng in een kom de spinazie, ananas, koriander en limoensap. Snijd de kip en de paprika in reepjes en meng ook deze door de salade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *