Kip tandoori salade

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Kip tandoori salade

Een van mijn favoriete recepten is de kip tandoori. Dit gerecht is zooo makkelijk. Ik meng altijd meteen een flinke pot met kruiden zodat ik weer even vooruit kan. Omdat het droge kruiden zijn, kun je het hartstikke lang goed houden. De tandoori is lekker om zo met rijst of naan brood te eten of kun je gebruiken in mijn Indiase tosti. Dit keer maakte ik van de kip tandoori een lekkere salade met ananas, spinazie en gegrilde puntpaprika. Benieuwd hoe je dit kruidenmengsel maakt? Bekijk dan dit recept voor kip tandoori. Bewaar de kruiden in een afgesloten (weck)pot en je hebt er maandenlang plezier van :).

Ingrediënten

  • 300 gram
  • kipfilethaasjes
  • 1 el
  • tandoori kruiden
  • (zie intro)
  • 2 el
  • Griekse yoghurt
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • sap van 1/2
  • citroen
  • 150 gram
  • babyspinazie
  • 1 zoete
  • puntpaprika
  • 100 gram
  • verse ananas
  • sap van 1
  • limoen
  • 2 takjes
  • verse koriander
  • zout
  • naar smaak
  • scheutje
  • olie

Benodigdheden

  1. ovenschaal
  2. grill- of koekenpan

Instructies

  1. Meng het kruidenmengsel met het citroensap, yoghurt, zout en knoflook.
  2. Leg de kipfilethaasjes in de ovenschaal en verdeel het yoghurtmengsel over de kip. Dek goed af en zet tenminste 15 minuten in de koelkast.
  3. Ontdoe intussen de puntpaprika van de zaadlijsten en snijd in de lengte in 6 lange repen.
  4. Zet de pan op hoog vuur en giet er wat olie in. Bak de paprika op hoog vuur aan beide kanten bruin. Verwijder eventueel met een scherp mes het vel van de paprika.
  5. Verwarm de oven voor op 200 C en bak de kip in 20-25 minuten gaar.
  6. Meng in een kom de spinazie, ananas, koriander en limoensap. Snijd de kip en de paprika in reepjes en meng ook deze door de salade.
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *