Vegetarische bibimbap

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Bibimbap is misschien wel een van de populairste en bekendste recepten uit Korea. Al eerder maakte ik een bibimbap variant met vlees. Dit keer was het de beurt aan een vegetarische variant. Voor de puristen onder ons ;-): ja, er hoort normaal rijst in én een saus op basis van Gochujang. Ik wilde variëren en koos niet voor rijst en de Gochujang had ik niet voor handen. Ik verving het daarom door srirache saus. Ook een pepersaus, zij het minder pittig en met iets meer knoflook.

Het grappige is, dat ik die recept al tijden geleden maakte, maar op de een of andere manier was 'ie achtergebleven en kwam ik erachter dat 'ie nog niet online stond. Sterker nog, ik had hem gemaakt in het kader van de Olympische Spelen in Korea, begin 2018. Kun je nagaan, dat is inmiddels alweer een half jaar geleden?! Het blijft een lekker recept, of het nu Olympische Spelen zijn of niet :-).

Ben je op zoek naar een traditionele bibimbap? Dan is het recept van in my red kitchen een heel authentiek en lekker recept. Wil je het recept glutenvrij maken? Dat is heel eenvoudig: gebruik geen noodles (of glutenvrije soba noodles) en vervang de sojasaus door tamari.

Vegetarische bibimbap

Vegetarische bibimbap

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram courgette (met een spiraalsnijder mes of mandoline in sliertjes gesneden)
  • 200 gram wortel (met een spiraalsnijder mes of mandoline in sliertjes gesneden)
  • 100 gram shiitake paddenstoelen (in dunne reepjes gesneden)
  • 75 gram udon noodles
  • 2 eieren
  • saus:
  • 2 el sojasaus
  • 2 el water
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl mirin
  • 1 tl sriracha
  • als topping: sriracha saus

Benodigdheden

  • koekenpan
  • kookpan

Instructies

  1. Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking
  2. Meng de sojasaus, water, sesamolie, mirin en sriracha en zet dit apart.
  3. Giet olie in de koekenpan en bak de eieren.
  4. Haal de eieren uit de pan en bak de siitake paddenstoelen gaar.
  5. Haal de paddenstoelen uit de pan en bak de overige groentes 2 minuten.
  6. Haal ze uit de pan en meng de wortel en courgette met de noodles en de saus.
  7. Leg de paddenstoelen er bovenop, gevolgd door het eitje. Maak eventueel af met extra sriracha saus.
recept bibimbap extra veel groente

3 reacties op “Vegetarische bibimbap

  • Dave Vleugel

    Beste Judith,

    Er gaat mirin in, dit bevat alchohol. Toch wordt bij dit recept aangegeven dat het voor zwangere is. Uit onderzoek blijkt dat alchohol o.a. het lage kookpunt niet geheel verdampt tijdens het koken.

    Mij de vraag, is het wel geschikt voor zwangere?

    Groet,

    Dave

    Beantwoorden
  • Hélène

    1 theelepel Mirin is volgens mij niet schadelijk voor het ingeboren kind. Het wordt verhit en dit recept is voor 2 personen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *