Bloemkoolrijst curry met kip en verborgen groenten

  • voor 3 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Er staan inmiddels veel recepten op het blog, heel veel zelfs. Bijna 1.000. Dus soms komt het voor dat ik iets maak en er dan later achter kom dat ik het al eerder heb gemaakt. Dat gebeurde me bijvoorbeeld al eens met rode kool. Soms is het identiek, dan post ik het niet, maar soms is het weer een nieuwe twist.

In het geval van de bloemkoolrijst met kip curry was het op zich wederom precies hetzelfde. Maar wat bleek, ik had het recept nooit uitgewerkt. Dus toen ik in de keuken eerst een lichte teleurstelling tegemoet ging (want ja, al eerder gemaakt) sloeg dat al snel om. Ik had immers wel een 'nieuw' recept voor op de blog. Voor onszelf was 'ie misschien niet nieuw, maar we hadden hem nog niet uitgewerkt en gepubliceerd.

De teleurstelling was ik sowieso al gauw vergeten, want toen we deze maaltijd aten waren we beiden aangenaam verrast! De bloemkoolrijst is lekker op smaak gebracht met sesamzaad, wat net voor dat extra's zorgt. Door de rijst te vervangen door bloemkool 'rijst' wordt het ineens een koolhydraatarme maaltijd die ook nog eens boordevol vezels en vitamine C zit. Die vitamines vind je ook terug in de balletjes. Want guess what? Ook daar zitten groenten in verwerkt.

Voor de curry koos ik dit keer voor een kant-en-klare currypasta, maar dan wel een van goede kwaliteit en zonder gekke toevoegingen. Idealiter had ik de currypasta zelf gemaakt, maar daar heb ik niet altijd tijd voor of zin in. Doordat je ook pindakaas toevoegt aan de curry wordt het echt een feestje. Een feestje boordevol smaak!

Bloemkoolrijst curry met kip en verborgen groenten

Bloemkoolrijst curry met kip en verborgen groenten

Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram kippendijfilet
  • 3 takjes platte peterselie
  • 2 wortels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 el tamari (of sojasaus)
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl chilivlokken
  • sap van 1/2 limoen
  • saus:
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el rode curry pasta*
  • 2 el gladde pindakaas**
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1/2 limoen
  • bloemkoolrijst:
  • 1 bloemkool
  • 1 el olijfolie
  • 1 el zwart sesamzaad
  • *Ik gebruikte de Fair Trade currypasta zonder kunstmatige toevoegingen
  • **Gebruik bij voorkeur een 100% noten variant

Benodigdheden

  • staafmixer of hakmolen
  • koekenpan
  • wok

Instructies

  1. Was de bloemkool en snijd de stronk weg. De stronk gebruik je niet in dit recept, maar je kunt er nog een prima soep bijvoorbeeld mee maken.
  2. Snijd de roosjes in grove stukken.
  3. Hak de roosjes in de hakmolen fijn, tot korrels.
  4. Leg de bloemkoolkorrels op een theedoek of een paar vellen keukenpapier en druk het vocht er zo veel mogelijk uit.
  5. Pureer alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in de hakmolen. Vorm er met behulp van 2 lepels en eventueel je handen zo'n 12 gehaktballen van.
  6. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kokosmelk, currypasta, pindakaas, limoensap en knoflook toe. Laat enkele minuten koken en voeg dan de gehaktballen toe. Plaats bij voorkeur een deksel op de pan en laat de gehaktballen op laag vuur garen. Maak intussen de bloemkoolrijst af.
  7. Zet de wok op hoog vuur en giet een beetje olie in de pan. Bak de bloemkoolkorrels enkele minuten en breng op smaak met sesamzaadjes.
  8. Serveer de bloemkoolrijst met de kip curry.
Naar: Coconut curry chicken meatballs

3 reacties op “Bloemkoolrijst curry met kip en verborgen groenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *