Pindakaas wafels met frambozen (gezonde wafels!)

  • voor 4 wafels personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Pindakaas wafels met frambozen (gezonde wafels!)

De Instagram volgers hebben deze waarschijnlijk al voorbij zien komen. Het superdeluxe ontbijt voor de echte pindakaasfans. Pindakaaswafels! Getopt met uiteraard pindakaas, maar ook warme frambozen en honing. Een lekker én gezond ontbijt waar je bovendien even op vooruit kunt.

Kun je geen genoeg krijgen van pindakaas? Probeer ook onze pindakaas smoothiebowl, pindakaastaart of pindakaaskoekjes.

Ingrediënten

  • wafels:
  • 120 gram
  • speltmeel
  • 125 ml
  • melk
  • 5 el
  • pindakaas
  • 2
  • eieren
  • 1 el
  • honing
  • 1 el
  • olijfolie
  • snuf
  • zout
  • 1 tl
  • bakpoeder
  • topping:
  • 100 gram
  • diepvriesframbozen
  • lekker veel pindakaas
  • honing of maple syrup

Benodigdheden

  • wafelijzer
  • garde
  • mengkom

Instructies

  1. Meng het meel, zout en bakpoeder in een kom.
  2. In een andere kom, kluts je de eieren. Giet daar de melk en honing bij gevolgd door de pindakaas en olie.
  3. Giet het natte beslag bij het droge mengsel en meng met een garde tot een egaal beslag.
  4. Zet het wafelijzer op medium temperatuur aan en laat deze op temperatuur komen.
  5. Giet een lepel van het beslag in het wafelijzer en bak de wafels gaar en goudbruin.
  6. In de magnetron kun je de frambozen intussen opwarmen.
  7. Top de wafels met pindakaas, warme frambozen en optioneel maple syrup of honing.
2 mensen willen het maken
2 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *