Sushi salade met warmgerookte zalm en edamame boontjes

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Heb je zin in sushi, maar niet in te veel gedoe? Dan is deze sushi salade echt een kanshebber! Als je houdt van sushi, dan ga je hier van smullen! Deze sushi salade is razendsnel klaar, is superlekker en is ook te eten voor zwangere vrouwen.

Als basis nemen we de sushirijst. Dat combineren we met een aantal lekkere toppings zoals warmgerookte zalm, edamame boontjes, radijs en zeewier. Voor de liefhebbers nog een dotje wasabi to spice it up. En zwarte sesamzaadjes. Fluitje van een cent dus!

Sushi salade met warmgerookte zalm en edamame boontjes

Sushi salade met warmgerookte zalm en edamame boontjes

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram sushi rijst
  • 2 warmgerookte zalm moten
  • 1 el sojasaus*
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 bakje edamame boontjes
  • 1 bakje zeewiersalade (wakame)
  • 1 bosje radijsjes
  • optioneel: wasabi & zwarte sesamzaadjes
  • * gebruik tamari als glutenvrije variant

Benodigdheden

  • kookpan

Instructies

  1. Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Laat enkele minuten afkoelen en breng dan op smaak met sojasaus en limoensap.
  3. Snijd de radijsjes in dunne plakken.
  4. Verdeel de rijst over 2 kommen.
  5. Top de rijst met stukjes warmgerookte zalm, edamame boontjes, radijs en zeewiersalade.
  6. Maak eventueel af met een paar dotjes wasabi en zwarte sesamzaadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *