Carpaccio van bresaola (lekker kerst voorgerecht!)

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd5 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

De meest gezellige tijd van het jaar is aangebroken. Veel supermarkten pakken uit en Lidl doet dat met hun exclusieve Delicieux producten. Wij gaan praktisch elke week wel even naar de Lidl en nu was het een waar feestje met alle bijzondere ingrediënten in de schappen. Onlangs namen we een eendenborstfilet mee, maar ik zag nog zoveel meer lekkere dingen liggen!

Reden voor ons om dus een feestelijk 4-gangen diner te maken. Als onderdeel hiervan maakten we een carpaccio van bresaola. Ideaal als kerst voorgerecht, maar ook lekker als voorgerecht bij andere gelegenheden de komende tijd.

Black Angus bresaola

De bresaola die ik als basis gebruik is gemaakt van Black Angus rundvlees. Kwaliteitsrundvlees en mals van smaak. Deze wordt gedroogd waardoor je lekker rundervleeswaren krijgt. Lekker op brood, maar dus ook als basis voor een lekker en makkelijk voorgerecht. We gebruikten een aantal andere ingrediënten om het helemaal af te maken: balsamicocrème, pistachenootjes, Parmezaanse kaas en rucola. Het resultaat is heerlijk en extra fijn, het is klaar in een handomdraai.

4-gangen diner

Binnenkort vertel ik jullie alles over de rest van ons 4-gangen diner, inclusief de gehele menukaart. Ideaal als je nog wel wat inspiratie kunt gebruiken!

Carpaccio van bresaola (lekker kerst voorgerecht!)

Carpaccio van bresaola (lekker kerst voorgerecht!)

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd5 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 pak Lidl Delicieux Black Angus Bresaola
  • 100 gram rucola
  • handje pistachenoten (gepeld)
  • 1 zakje geschaafde Parmezaanse kaas
  • 1 flesje Lidl Delicieux balsamico crème
  • optioneel: kleine afbakbroodjes

Benodigdheden

  • 4 mooie borden

Instructies

  1. Hak de pistachenootjes grof.
  2. Zet 4 borden op je aanrecht.
  3. Verdeel de bresaola over de borden.
  4. Leg een handje rucola op de bresaola.
  5. Verdeel circa 1 el Parmezaanse kaas per bord over de rucola.
  6. Maak af met een 'drizzle' balsamico crème. Tip: knijp zachtjes in de fles en maak voorzichtig cirkels of zigzaggende bewegingen.
  7. Serveer bijvoorbeeld met warm afgebakken broodjes!
Advertorial - i.s.m. Lidl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *