Zelf warme chocolademelk maken

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd5 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Het is de tijd van het jaar voor chocolademelk. Warme chocolademelk dan welteverstaan. Natuurlijk maak ik die altijd zelf en dat is helemaal niet moeilijk en véél lekkerder dan de kant-en-klare poeders en pakken. In de basis heb je 3 ingrediënten nodig: melk naar keuze, cacaopoeder en suiker. Zelf vind ik het lekker om hem verder op smaak te brengen met speculaaskruiden. Voor een extra chocoladerige smaak roer je er pure chocolade doorheen. Pure verwennerij!

Toppings

Daarna kan het feest pas echt beginnen met toppings naar keuze. Vers geklopte slagroom, marshmallows, kaneel, geschaafde chocolade. Het kan allemaal! Ik topte mijn warme choc met slagroom en marshmallows. You can't go wrong with those! Eet je vegetarisch? Let er dan op dat marshmallows vaak gelatine bevatten. Gelatine bevat dierlijke producten. Vervang deze dan door bijvoorbeeld pure chocolade of misschien wel schuddebuikjes.

Mariah Carey

Warme chocolademelk is echt iets voor de koudere dagen in het jaar. Weet je wat dat ook betekent? Dat kerst er aan komt! Om alvast daarvoor in de stemming te komen, trok ik het Miss Rudolph pak uit de kerstcollectie van OppoSuits aan. Super tof om hier zometeen de kerst mee door te brengen, maar ook zeker om nu alvast aan te trekken en in de kerststemming te komen. Mariah Carey, Wham, kom er maar in!

Zelf warme chocolademelk maken

Zelf warme chocolademelk maken

  • Totale benodigde tijd5 minuten
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 550 ml halfvolle melk of amandelmelk
  • 3 el cacaopoeder
  • 3 el bruine suiker
  • 1/2 tl speculaaskruiden (optioneel)
  • toppings naar keuze (optioneel):
  • opgeklopte slagroom
  • marshmallows
  • pure chocolade

Benodigdheden

  • steelpan
  • garde

Instructies

  1. Giet de melk in de pan en voeg de suiker en cacao toe. Roer met de garde goed door en verwarm op laag vuur.
  2. Zorg ervoor dat de chocolademelk NIET gaat koken.
  3. Roer op het einde nogmaals door met een garde en voeg eventueel stukjes chocolade toe. Giet de chocolademelk in 2 bekers en maak af met eventuele toppings.
Tip: maak je chocolademelk nog voller van smaak door er circa 40 gram pure chocolade door heen te roeren. Disclaimer: dit artikel bevat items die ik heb gekregen, dit doet niets af aan mijn mening. Alleen producten waar we zelf enthousiast van worden, verschijnen op de blog.

3 reacties op “Zelf warme chocolademelk maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *