Kokospudding (makkelijk vegan dessert)

  • voor 4 personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Kokospudding (makkelijk vegan dessert)

Deze kokospudding heb ik inmiddels een aantal keer gemaakt. De eerste keer was toen een vriendin kwam eten met een lactoseintolerantie. Al snel dacht ik aan een dessert op basis van kokosmelk. En dus kwam er een kokospudding. Met een volle, romige kokossmaak door de toevoeging van extra santen (kokoscème). Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en bent zo klaar. Klaar om te genieten van een heerlijke afsluiter van bijvoorbeeld een Aziatische maaltijd.

Vegan dessert & lactosevrij

Omdat ik gebruik maakte van kokosmelk als basis en de pudding zoette met ahornsiroop is de pudding helemaal vegan. En dus lactosevrij. Je kunt de pudding lauwwarm eten of ijskoud uit de koelkast. Net voor je de pudding serveert kun je hem nog wat pimpen. Met bijvoorbeeld gevriesdroogde frambozen, eetbare rozenblaadjes of geroosterde kokosflakes. Genieten!

Ingrediënten

  • 400 ml
  • kokosmelk
  • 1 zakje
  • kokoscrème (santen)
  • 2 el
  • ahornsiroop
  • 1 el
  • maïzena

Benodigdheden

  • kleine steelpan
  • garde
  • 4 glazen schaaltjes

Instructies

  1. Meng in een steelpan de maïzena, ahornsiroop en de kokosmelk. Zet de pan op laag vuur. Breek de santen in kleine stukjes en voeg toe.
  2. Blijf goed doorroeren tot je de pudding in ziet dikken.
  3. Giet de pudding in 4 schaaltjes en laat afkoelen voor je ze in de koelkast zet.
8 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *