Kokospudding (makkelijk vegan dessert)

  • voor 4 personen
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze kokospudding heb ik inmiddels een aantal keer gemaakt. De eerste keer was toen een vriendin kwam eten met een lactoseintolerantie. Al snel dacht ik aan een dessert op basis van kokosmelk. En dus kwam er een kokospudding. Met een volle, romige kokossmaak door de toevoeging van extra santen (kokoscème). Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en bent zo klaar. Klaar om te genieten van een heerlijke afsluiter van bijvoorbeeld een Aziatische maaltijd.

Vegan dessert & lactosevrij

Omdat ik gebruik maakte van kokosmelk als basis en de pudding zoette met ahornsiroop is de pudding helemaal vegan. En dus lactosevrij. Je kunt de pudding lauwwarm eten of ijskoud uit de koelkast. Net voor je de pudding serveert kun je hem nog wat pimpen. Met bijvoorbeeld gevriesdroogde frambozen, eetbare rozenblaadjes of geroosterde kokosflakes. Genieten!

Kokospudding (makkelijk vegan dessert)

Kokospudding (makkelijk vegan dessert)

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk
  • 1 zakje kokoscrème (santen)
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 el maïzena

Benodigdheden

  • kleine steelpan
  • garde
  • 4 glazen schaaltjes

Instructies

  1. Meng in een steelpan de maïzena, ahornsiroop en de kokosmelk. Zet de pan op laag vuur. Breek de santen in kleine stukjes en voeg toe.
  2. Blijf goed doorroeren tot je de pudding in ziet dikken.
  3. Giet de pudding in 4 schaaltjes en laat afkoelen voor je ze in de koelkast zet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *