Aziatische gember kurkuma soep met pittige tofu

  • Voor 2 personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Aziatische gember kurkuma soep met pittige tofu

De lente is nu echt in zicht, maar je weet het: maart roert zijn staart. En dat hebben we de afgelopen tijd natuurlijk gemerkt. Voor die dagen waarop het nog regenachtig en guur is, is dit de perfecte soep. Ook als je je net niet helemaal fit voelt, is dit een echte powersoep met pittige gember en peper. Als topping gebruikte ik een variatie op de pittige tofu die ik eerder maakte. Een heerlijke smaakmaker!

Ingrediënten

  • Voor de tofu:
  • 1
  • blok
  • tofu
  • 1/2 rode
  • peper
  • (fijngesneden)
  • 1
  • sjalotje
  • (fijngesneden)
  • 1 stengel citroengras
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (fijngesneden)
  • 1 cm
  • gember
  • (fijngesneden)
  • 1 el
  • tamari
  • (of sojasaus)
  • 1 el
  • pindaolie
  • Voor de bouillon:
  • 1.25 liter water
  • 1 vegetarisch
  • bouillonblokje
  • 200 ml
  • kokosmelk
  • 3 cm
  • verse gember
  • 1 tl
  • kurkuma
  • Verder nodig:
  • 2 stuks
  • Shanghai paksoi
  • 1
  • broccoli
  • 2
  • bosuien
  • (in dunne ringen gesneden)

Benodigdheden

  1. kookpan
  2. koekenpan

Instructies

  1. Druk met een aantal vellen keukenpapier zoveel mogelijk vocht uit de tofu.
  2. Snijd de onderste centimeter van de citroengrasstengel af en haal de buitenste bladeren weg.
  3. Snijd vervolgens de overgebleven onderste 5 centimeter van de citroengrasstengel fijn.
  4. Snijd de tofu in blokken en marineer met de rode peper, sjalot, knoflook, gember, tamari en citroengras.
  5. Snijd de broccoli in roosjes.
  6. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de broccoli 3 minuten en spoel af met koud water.
  7. Snijd 1 centimeter van de onderkant van de paksoi weg. Kook de paksoi bladeren circa 1 minuut.
  8. Breng 1.25 liter water aan de kook. Voeg het bouillonblokje, gember en kurkuma toe. Draai het vuur laag en laat enkele minuten koken.
  9. Zet de koekenpan op hoog vuur. Giet olie in de pan en bak de tofu aan beide kanten goudbruin.
  10. Giet de kokosmelk bij de bouillon en laat nog even doorverwarmen.
  11. Giet de bouillon in de kommen en maak af met de broccoli, paksoi, bosui en tofu. Pers eventueel een limoen uit boven de soep.
8 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *