Aziatische gember kurkuma soep met pittige tofu

  • voor 2 personen
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

De lente is nu echt in zicht, maar je weet het: maart roert zijn staart. En dat hebben we de afgelopen tijd natuurlijk gemerkt. Voor die dagen waarop het nog regenachtig en guur is, is dit de perfecte soep. Ook als je je net niet helemaal fit voelt, is dit een echte powersoep met pittige gember en peper. Als topping gebruikte ik een variatie op de pittige tofu die ik eerder maakte. Een heerlijke smaakmaker!

Aziatische gember kurkuma soep met pittige tofu

Aziatische gember kurkuma soep met pittige tofu

  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Voor de tofu:
  • 1 blok tofu
  • 1/2 rode peper (fijngesneden)
  • 1 sjalotje (fijngesneden)
  • 1 stengel citroengras
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 1 cm gember (fijngesneden)
  • 1 el tamari (of sojasaus)
  • 1 el pindaolie
  • Voor de bouillon:
  • 1.25 liter water
  • 1 vegetarisch bouillonblokje
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 cm verse gember
  • 1 tl kurkuma
  • Verder nodig:
  • 2 stuks Shanghai paksoi
  • 1 broccoli
  • 2 bosuien (in dunne ringen gesneden)

Benodigdheden

  1. kookpan
  2. koekenpan

Instructies

  1. Druk met een aantal vellen keukenpapier zoveel mogelijk vocht uit de tofu.
  2. Snijd de onderste centimeter van de citroengrasstengel af en haal de buitenste bladeren weg.
  3. Snijd vervolgens de overgebleven onderste 5 centimeter van de citroengrasstengel fijn.
  4. Snijd de tofu in blokken en marineer met de rode peper, sjalot, knoflook, gember, tamari en citroengras.
  5. Snijd de broccoli in roosjes.
  6. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de broccoli 3 minuten en spoel af met koud water.
  7. Snijd 1 centimeter van de onderkant van de paksoi weg. Kook de paksoi bladeren circa 1 minuut.
  8. Breng 1.25 liter water aan de kook. Voeg het bouillonblokje, gember en kurkuma toe. Draai het vuur laag en laat enkele minuten koken.
  9. Zet de koekenpan op hoog vuur. Giet olie in de pan en bak de tofu aan beide kanten goudbruin.
  10. Giet de kokosmelk bij de bouillon en laat nog even doorverwarmen.
  11. Giet de bouillon in de kommen en maak af met de broccoli, paksoi, bosui en tofu. Pers eventueel een limoen uit boven de soep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *