Bananenbrood met matcha en chocolade

  • Voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Bananenbrood met matcha en chocolade

Bananenbrood is en blijft een hit! Het is een heerlijk en gezond tussendoortje of zelfs een ontbijt. Ik maakte al allerlei varianten, variërend van speculaas bananenbrood tot blauwe bessen bananenbrood.

Grassig

Nu ben ik de laatste tijd weer helemaal van de matcha, groene thee poeder uit Japan. Het heeft een hele specifieke, beetje grassige smaak en wordt gebruikt voor bijvoorbeeld matcha latte. Maar je kunt met matcha nog veel meer. Het leek me een leuk experiment om matcha te verwerken in bananenbrood en dat was een succes. Een subtiele matcha smaak en msischien een gek kleurtje. Maar hartstikke lekker, zeker in combinatie met de chocolade en noten.

Overrijpe bananen

Ps. zoek je nog meer recepten die je kunt maken met overrijpe bananen? We maakte onlangs een lijst met 19 recepten die je met overrijpe bananen kunt maken.

Ingrediënten

  • 2
  • bananen
  • 2
  • eieren
  • 2 el
  • honing
  • 1 el
  • vanille-extract
  • 125 gram
  • amandelmeel
  • 75 gram
  • havermout
  • 1 el
  • matcha poeder
  • 1 el
  • bakpoeder
  • 1 el
  • olijfolie
  • 75 gram
  • pure chocolade
  • (grof gehakt)
  • 100 gram
  • pecannoten
  • (grof gehakt)

Benodigdheden

  • bakblik bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Prak de bananen met een vork en voeg de eieren, olijfolie, honing en vanille-extract toe. Klop met een garde tot een egaal geheel.
  3. Voeg de matcha, bakpoeder, amandelmeel en havermout toe en meng goed met de garde tot een cakebeslag.
  4. Roer als laatste de chocolade en pecannoten er doorheen.
  5. Giet het beslag in je met bakpapier beklede bakblik en bak in circa 40 minuten gaar.
  6. Check met een satéprikker of de cake gaar is en laat deze op een draadrek afkoelen.
  7. Je kunt deze cake vers eten, maar je kunt ook plakjes cake los in diepvrieszakken verpakken en invriezen.
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *