Bananenbrood met matcha en chocolade

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Bananenbrood is en blijft een hit! Het is een heerlijk en gezond tussendoortje of zelfs een ontbijt. Ik maakte al allerlei varianten, variërend van speculaas bananenbrood tot blauwe bessen bananenbrood.

Grassig

Nu ben ik de laatste tijd weer helemaal van de matcha, groene thee poeder uit Japan. Het heeft een hele specifieke, beetje grassige smaak en wordt gebruikt voor bijvoorbeeld matcha latte. Maar je kunt met matcha nog veel meer. Het leek me een leuk experiment om matcha te verwerken in bananenbrood en dat was een succes. Een subtiele matcha smaak en msischien een gek kleurtje. Maar hartstikke lekker, zeker in combinatie met de chocolade en noten.

Overrijpe bananen

Ps. zoek je nog meer recepten die je kunt maken met overrijpe bananen? We maakte onlangs een lijst met 19 recepten die je met overrijpe bananen kunt maken.

Bananenbrood met matcha en chocolade

Bananenbrood met matcha en chocolade

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 2 el honing
  • 1 el vanille-extract
  • 125 gram amandelmeel
  • 75 gram havermout
  • 1 el matcha poeder
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el olijfolie
  • 75 gram pure chocolade (grof gehakt)
  • 100 gram pecannoten (grof gehakt)

Benodigdheden

  • bakblik bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Prak de bananen met een vork en voeg de eieren, olijfolie, honing en vanille-extract toe. Klop met een garde tot een egaal geheel.
  3. Voeg de matcha, bakpoeder, amandelmeel en havermout toe en meng goed met de garde tot een cakebeslag.
  4. Roer als laatste de chocolade en pecannoten er doorheen.
  5. Giet het beslag in je met bakpapier beklede bakblik en bak in circa 40 minuten gaar.
  6. Check met een satéprikker of de cake gaar is en laat deze op een draadrek afkoelen.
  7. Je kunt deze cake vers eten, maar je kunt ook plakjes cake los in diepvrieszakken verpakken en invriezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *