recept

Gado gado (spreek uit als [gaddo gaddo] ) is een Indonesisch gerecht. Ht bestaat uit groenten, eieren en pindasaus. Soms wordt er iets van kip toegevoegd, maar wij houden de gado gado vegetarisch. Qua groenten is het vaak een kleurrijke mix van groenten. Vaak kom je komkommer tegen, wortel, taugÃ...

recept

Deze kipnuggets zijn glutenvrij en ook nog eens gezonder dan de gemiddelde kipnugget. Door het gebruik van kokos in plaats van bloem en andere ingrediënten ontstaan gezondere kipnuggets die ook nog eens glutenvrij zijn. Daarnaast zijn ze heerlijk tropisch. Vooral als je ze serveert met de mango dip...

recept

Ik vertelde al eerder van onze vakantie vorig jaar op Bali en de kookcursus die we daar volgden. Superblij was ik dat we ook een rendang recept leerden maken, want een goede rendang is zó lekker. Nouja, ik had alleen de ingrediënten opgeschreven en gokte dus maar de hoeveelheden, maar blijkbaar go...

recept

Zin in een fijn gekruide Thaise kippensoep? Probeer dit recept eens! De koriander, limoen, kokos en citroengras geven het de authentieke Thaise smaak. Voor wat extra pit voeg je een rode peper toe die je in ringen hebt gesneden.

recept

HET recept voor Kip Siam, Thaise kip! Smakelijke kip, lekkere groenten en nootjes (daarom noemen sommige mensen dit 'kip cashew'). Al heel lang stond zelf Kip Siam maken op de planning. Dit gerecht is in Nederland misschien vooral bekend als Knorr Wereldgerecht. Het uit zo'n pakje maken, hoeft helem...

recept

Een aantal weken geleden vroeg ik jullie wat je wil zien op myfoodblog. Een van de vragen was "wat zijn lekkere, maar makkelijke nieuwjaarshapjes?" Van Janice kreeg ik de vraag hoe je een lekkere curry maakt. In deze blogpost een recept voor makkelijke curry, Thaise stijl. Deze curry is lekker pitti...

recept

Op een regenachtige zondagmiddag in december was ik uitgenodigd voor een kookworkshop in het nieuwe Bossche restaurant Noble. Edwin Kats, die eerder 3 Michelinsterren verzamelde (2 zelf in La Rive en 1 onder Cas Spijkers in De Swaen) opende in 2013 het restaurant in vormalig sterrenrestaurant Chalet...

recept

Ik was erg blij met mijn loting voor de foodblogswap van deze maand. Ik kreeg Yellow Lemon Tree Blog van Maura, een leuke en veelzijdige blog met heerlijke recepten. Ik kon moeilijk kiezen, wat dacht je van deze Australische hot cross buns, wraps met paddestoelen en brie of de kikkererwten-bietenbur...

recept

Na onze succesvolle kookmiddag een paar weken geleden, gingen Janice en ik weer aan de slag in de keuken. Dit keer kozen we voor een Aziatisch thema met bapao's en loempia's. Oja, en een chocoladetaart, maar die was niet erg Aziatisch ;-). Het recept voor de bapao's zal ik deze week ook met jullie d...

recept

Met dit recept maak je makkelijk zelf lekkere kipsaté. Lekker met witte rijst of grove frietjes! Saté wordt inmiddels in grote delen van Azië gegeten en natuurlijk in Nederland. Van oudsher is het een Indonesisch gerecht, maar al snel werd het in Maleisië en Thailand overgenomen. Saté stamt ...

recept

Afgelopen april waren we op Bali en hebben we onder meer een kookles gevolgd bij Home Bali Home, de B&B waar we verbleven. 's Ochtends om 7 uur gingen we naar de plaatselijke markt in Jimbaran, een echt vissersdorp. Natuurlijk werden we nogal aangekeken, want toeristen waren er wel in het dorp,...

recept

Teriyaki is typisch Japans en wordt traditioneel met slechts 3 ingrediënten gemaakt: sojasaus, suiker en rijstwijn (sake). Ik doe er zelf altijd een teentje knoflook doorheen om het net iets meer smaak te geven. Wij aten er nog een frisse mangosalsa bij (1 rijpe mango en 1 klein rood uitje in klein...

recept

Dat superfoods helemaal niet duur hoeven te zijn, bewijst te broccoli. Voor minder dan een euro heb je er al een! Broccoli bevat heel veel 'good stuff' en is daarmee een superfood. Er zit onder meer in: vitamine A, B6, C en E (hallo, mooie huid!),  antioxidanten die het immuunsysteem verbeteren. ...