Quick & easy: makkelijke curry met vis

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Een aantal weken geleden vroeg ik jullie wat je wil zien op myfoodblog. Een van de vragen was "wat zijn lekkere, maar makkelijke nieuwjaarshapjes?" Van Janice kreeg ik de vraag hoe je een lekkere curry maakt. In deze blogpost een recept voor makkelijke curry, Thaise stijl. Deze curry is lekker pittig. Wil je het iets minder pittig? Schraap dan de zaadlijsten uit de pepers en gooi de zaadjes weg. Serveer de curry met gestoomde pandanrijst.

Quick & easy: makkelijke curry met vis

Quick & easy: makkelijke curry met vis

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 g kabeljauwfilet in ongeveer 8 stukken gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl laos
  • 1 tl verse koriander fijngesneden
  • 1 el verse gember in kleine stukken gesneden
  • 1 stuk citroengras (sereh)
  • 100 gram sperziebonen
  • 300 ml kokosmelk
  • snufje zout
  • arachideolie of zonnebloemolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Zet een pan op middelhoog vuur en doe er een scheutje olie in. Pers de teen knoflook uit en voeg de gember toe.
  2. Doe nu de stukken vis erbij, samen met de peper, ketoembar, laos en zout.
  3. Draai na 2 minuten het vuur lager en doe de kokosmelk erbij, samen met de stengel citroengras, verse koriander en de sperziebonen.
  4. Laat ongeveer 10 minuten op laag vuur staan, totdat de vis gaar is en uit elkaar begint te vallen.
  5. Haal voor serveren de stengel citroengras uit het gerecht.
Tip: pittig eten breek je het beste af met zuivel. Wat dacht je van dit dessert na de curry? Wat wil jij graag zien op myfoodblog? Heb je ook een verzoekje? Laat het achter in de comments of op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.